Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στη Φυτόκο Νέας Ιωνίας το hot spot;
Στη Φυτόκο Νέας Ιωνίας  το hot spot;

Στη Φυτόκο Νέας Ιωνίας το hot spot;

Σε χώρο της Φυτόκου , σε οικόπεδο που βρίσκετι ο του Αγίου Ανδρέ σχεδιάζεται να στηθεί το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα χθες επισκέφθηκαν το χώρο αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεναγήθηκαν από τον ιερέα του ναού ενώ προηγουμένως είχαν επισκεφθεί και το παλιό εργοστάσιο της Βαμβακουργίας.

Το κέντρο φιλοξενίας θα είναι ανοικτού τύπου για ολιγοήμερη παραμονή και επαναπροώθηση των προσφύγων, εςνώ άγνωστος είναι ο αριθμός των προσφύγων που θα μπορούν να φιλοξενηθούν, καθώς θα πρέπει πρώτα να αποφασιστεί ο χώρος, να μελετηθεί η τοποθέτηση των απαραίτητων υποδομών κ.α. Για το σχέδιο έχουν ενημερωθεί ο αλλά και η Μητρόπολη Δημητριάδος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι η θα σταθεί αρωγός εφόσον ο χώρος φιλοξενίας τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες.

Τόνισε , παράλληλα, ότι ο χώρος φιλοξενίας θα πρέπει να δημιουργηθεί σε σημείο που δεν θα επηρεάζει αρνητικά τον κύριο ιστό της πόλης, πως οι θεσμικοί παράγοντες θα πρέπει να είναι ενωμένοι στην αντιμετώπιση και διαχείριση αυτού του σοβαρού ζητήματος και πως θα πρέπει να υπάρξει διάλογος, συναίνεση και ενότητα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ιγνάτιο δεν έχει γίνει κάποια επίσημη επαφή του Δήμου με την Μητρόπολη Δημητριάδος, παρά μόνο κάποιες πρώτες συζητήσεις με τον σε αργία δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, ο οποίος συμφώνησε ότι το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην πόλη.

Πάντως, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο συγκεκριμένος χώρος στη Φυτόκο πληροί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας , αλλά την τελική απόφαση θα πάρει ο Βόλου, αφού σε αυτόν ανήκει κατά κύριο λόγο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση