Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Φυλλάδια για την καθαριότητα μοίρασε η δημοτική αρχή
Φυλλάδια για την καθαριότητα μοίρασε  η δημοτική αρχή

Φυλλάδια για την καθαριότητα μοίρασε η δημοτική αρχή

 Φυλλάδια με το αναλυτικό πρόγραμμα των δρομολογίων των απορριμματοφόρων σε καταστήματα και πολυκατοικίες, για  την εφαρμογή του προγράμματος αποκομιδής πόρτα – πόρτα που υλοποιεί ο Βόλου μοίρασε σήμερα η δημοτική αρχή.

 

Συγκεκριμένα, μετά την διαμόρφωση του προγράμματος από την Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε να είναι πιο ευέλικτο για τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους του κέντρου η δημοτική αρχή προχώρησε σήμερα σε διανομή νέων φυλλαδίων με το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η δημοτική αρχή προτρέπει τους δημότες αν για οιοδήποτε λόγο δεν προλαβαίνουν να αφήσουν τα σκουπίδια τους στα συγκεκριμένα δρομολόγια των απορριμματοφόρων τότε να τα απορρίπτουν στους κάδους που βρίσκονται σε όλες τις κάθετες οδούς, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε έναν καλύτερο Βόλο.

Μάλιστα στο μήνυμα της δημοτικής αρχής προς τους δημότες αναφέρεται πως: “στην προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο σε μια πόλη ελκυστική και όμορφη όπως είναι ο θέλουμε να σας θυμίσουμε το ειδικό πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στους κεντρικούς δρόμους Δημητριάδος και Ιάσονος.

Δυστυχώς αρκετοί από εμάς δεν συμμορφωνόμαστε στο ειδικό ωράριο αποκομιδής μολονότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας πραγματοποιούν οκτώ δρομολόγια την ημέρα, γεγονός που δίνει επιλογή στην κάθε μια και τον καθένα να βρουν την που τους εξυπηρετεί για να βγάλουν τα σκουπίδια από το σπίτι χωρίς παράλληλα να ρυπαίνουν. Έτσι ενώ το σύνολο των δράσεων που έχουν γίνει στο κέντρο του Βόλου και έχουν βελτιώσει δραστικά την όψη της πόλης αποδίδουν, όπως όλοι παραδέχονται, η παράμετρος καθαριότητα απειλεί να μας επαναφέρει στην μίζερη πραγματικότητα των ρυπαρών και δύσοσμων κάδων. ι' αυτό ζητούμε την συνεργασία σας, την συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια για τον Βόλο που αγαπάμε, για τον Βόλο που ονειρευόμαστε. Μην βγάζετε τα σκουπίδια ανεξέλεγκτα, τηρήστε το ειδικό ωράριο που σήμερα σας κοινοποιούμε”.

Από την πλευρά του ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Βόλου Αθανάσιος Θεοδώρου αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή αλλά και για να έχει το κέντρο μια όμορφη εικόνα.

“Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε ζητούμε την συνδρομή των πολιτών. Ζητάμε να σεβαστούν το πρόγραμμα της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και για ακόμη μία φορά τους ενημερώνουμε πως αν για οποιονδήποτε λόγο δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων τότε να χρησιμοποιούν τους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στις κάθετες οδούς και να μην τα απορρίπτουν στον δρόμο. Όπως βλέπετε η δημοτική αρχή είναι έξω στους δρόμους και προσπαθεί για να βελτιώσει την εικόνα της πόλης.  Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση 50 – 100 δημότες που δεν σέβονται αυτούς τους που θέτουμε να χαλούν την εικόνα  μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής πόλης όπως είναι ο ”, τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας  Βιολέττα επισήμανε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα που υλοποιείται το πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα διαπιστώθηκαν  προβλήματα σε συγκεκριμένα σημεία. “Αυτά τα προβλήματα προσπαθούμε με την διαμόρφωση του προγράμματος και την σημερινή ενημέρωση από πλευράς μας να τα εξαλείψουμε”, τόνισε, σημειώνοντας πως τα μηνύματα που η ίδια έλαβε σήμερα στην επαφή της με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες του κέντρου ήταν πως επιθυμούν την συνεργασία με την δημοτική αρχή.

“Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε όσες βελτιώσεις μπορούμε στο πρόγραμμα, κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος σωστά και να καταλάβουν όλοι ότι η λογική του προγράμματος αποκομιδής πόρτα – πόρτα είναι ότι πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια στο απορριμματοφόρο και δεν τα αφήνουμε κάτω όπως σε κάποια μεμονωμένα σημεία γίνεται συνεχώς”, σημείωσε η Αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε πως αυτό που απομένει είναι να διαπιστωθεί η ανταπόκριση του κόσμου και από πρακτικής πλέον πλευράς εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση της πως μετά και την σημερινή προσπάθεια θα υπάρξει συμμόρφωση.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σκέψη από την δημοτική αρχή κατάργησης του προγράμματος και επαναφοράς των κάδων, “προσπαθούμε να ομορφύνουμε την πόλη, βλέπετε την προσπάθεια που κάνουμε τόσο με την καθαριότητα όσο και με το πράσινο και με όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται από όλες τις και νομίζω ότι αρέσει στους δημότες. Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε αν δεν θέλουν και δεν ανταποκρίνονται οι δημότες. Ο κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την πόλη καθαρή και πιστεύω ότι με την συνεργασία των δημοτών θα το πετύχουμε” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ερωτηθείσα για τα παράπονα των εργαζομένων για θέμα δημόσιας υγείας που προκύπτει όταν μαζεύουν τα σκουπίδια με τα χέρια η κα. απάντησε “όταν έξω από τον κάδο ο δημότης απορρίπτει τα σκουπίδια και τα βλέπουμε καθημερινά αυτά από τα ΜΜΕ ή όταν δημιουργούνται εστίες σκουπιδιών δεν πηγαίνουν οι υπάλληλοι να τα μαζέψουν αυτά; Ποιος τα μαζεύει αυτά; Νομίζω λοιπόν ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα”.

Σημειώνεται πως διανομή των σχετικών φυλλαδίων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ τοποθετήθηκε και ειδική πινακίδα όπου  αναφέρεται ρητά ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες.

kathar1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση