Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Φ. Λαμπρινίδης – Σ. Μπαρτζιώκα: το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και το «εγώ αποφασίζω» είναι η πολιτική του Δήμου Βόλου για τα σχολεία
Φ. Λαμπρινίδης – Σ. Μπαρτζιώκα: το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και το «εγώ αποφασίζω» είναι η πολιτική του Δήμου Βόλου για τα σχολεία

Φ. Λαμπρινίδης – Σ. Μπαρτζιώκα: το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και το «εγώ αποφασίζω» είναι η πολιτική του Δήμου Βόλου για τα σχολεία

“Ο , στον τομέα των σχολείων, πορεύεται με το έργο και το σχεδιασμό της απελθούσας Δημοτικής Αρχής” τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους, ο τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, και η τέως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Σούλα Μπαρτζιώκα, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου, κ. Μπέου, με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα . Οι ίδιοι επισήμαναν ότι , ενώ στηλίτευσαν την αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος, για άλλη μία φορά, εκδήλωσε την απέχθειά του για το διάλογο και τη διαβούλευση, τονίζοντας στους διευθυντές των σχολείων ότι «ο ίδιος αποφασίζει».

Αναλυτικότερα, η δήλωση έχει ως εξής: «Θα περίμενε κανείς, η πρόσφατη της Δημοτικής Αρχής με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είχε ως θέμα τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντηρήσεων στα του Δήμου, να αποτελούσε μια καλή ευκαιρία διαλόγου, ιεράρχησης των προτεραιοτήτων και, πάνω απ’ όλα, αναζήτησης νέων δυνατοτήτων και πόρων. Δυστυχώς, όμως, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του κ. Μπέου, για άλλη μια φορά είχαμε μια κακόγουστη, προσβλητική για τους μετέχοντες και εντελώς αποτυχημένη παράσταση «one man show».

Ο κ. Μπέος επανέλαβε απλώς τις παρεμβάσεις ύψους 180.000 ευρώ, οι οποίες είχαν προβλεφθεί με εξασφαλισμένες πιστώσεις στο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, και τίποτα άλλο. Να υπενθυμίσουμε, δε, ότι, το προηγούμενο έτος, είχαν εξασφαλισθεί επιπλέον πόροι ύψους 150.000 ευρώ για μηχανολογικών και οικοδομικών εργασιών στα σχολεία.

Αυτά όμως αποτελούν «πολυτέλεια» για μια Δημοτική Αρχή που, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έχει άλλες προτεραιότητες, κυρίως τις απευθείας αναθέσεις και τα «φανφάρες». Το ίδιο και για τις στεγαστικές ανάγκες και τις μεταστεγάσεις σχολείων, όπου εξήγγειλε απλώς εγκαίνια έργων που ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ πορεύεται με το δικό της σχεδιασμό, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις των 28ου Ν/Γ, 15ου και 14ου Ν/Γ Ν. Ιωνίας.

Και παρόλ’ αυτά, δεν παρέλειψε να μηδενίσει για ακόμη μια φορά το έργο της, ξυπνώντας μετά από λήθαργο 9 μηνών, για να θυμηθεί τις συντηρήσεις των σχολείων και την ανάγκη αυτές να είναι καθημερινές και συνεχείς.

Το χειρότερο όμως είναι πως αυτό που βίωσαν όσοι συμμετείχαν για άλλη μια φορά σε με τον κ. Μπέο, είναι η απαξίωσή του στην έννοια του διαλόγου και της διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους, εκπαιδευτικούς και γονείς, και η επανάληψη του «εγώ αποφασίζω». Οι σκοπιμότητες εμφανείς: κλείνει την πόρτα σε μια διαφανή και συλλογική ιεράρχηση των αναγκών και την αναζήτηση της εθελοντικής στήριξης, αυτή τη δύσκολη περίοδο, και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε εξυπηρετήσεις ημετέρων και σε παλαιοκομματικά ρουσφέτια και διαπλοκές.

Η Εκπαιδευτική Κοινότητα, οι ενεργοί πολίτες καλούμαστε να διεκδικήσουμε μια εντελώς διαφορετική για τα σχολειά μας απέναντι στην και τα διαφορετικά «ενδιαφέροντα» αυτής της Δημοτικής Αρχής.».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση