Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εξώδικο 61 εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ για τη μη πληρωμή υπερωριών
Εξώδικο 61 εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ για τη μη πληρωμή υπερωριών

Εξώδικο 61 εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ για τη μη πληρωμή υπερωριών

Εξώδικο στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ πέστειλν 61 εργαζόμενοι για τη μη πληρωμή υπερωριών, όπως έγινε γνωστό στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Επιχείρησης.

Ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αχ. Μπέος, ανέφερε με αφορμή την εξώδικη δήλωση τόνισε ότι για να πληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να εγκριθεί η απόφαση του Δ.Σ. και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.
Ο κ. Μπέος κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ενημέρωσε το σώμα για το εξώδικο που απέστειλαν προς την ΔΕΥΑΜΒ 61 εργαζόμενοι της Επιχείρησης, καθώς και για τους ενδοιασμούς και τις συγκρούσεις που είχε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να ενημερωθεί και διευκρίνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να πληρώσει καμία υπερωρία, αν δεν εγκριθεί η απόφαση από το Δ.Σ. και δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. «Πόσο λάθος έχουν κάνει οι εργαζόμενοι που επέλεξαν ένα φασόλι όπως ο κ. Κουτσιφέλης, που τους οδηγεί από γκάφα σε γκάφα», είπε χαρακτηριστικα ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Επιχείρηση, δεν αμφισβητεί ότι έγιναν υπερωρίες, αλλά αμφισβητεί τα νούμερα που παραθέτουν οι εργαζόμενοι (500 – 700 ευρώ ο καθένας).

Όπως τόνισε «Όλες οι υπερωρίες θα πληρωθούν σύμφωνα με το λογιστήριο κι όχι σύμφωνα με τον κ. Κουτσιφέλη. Σύντομα θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις. Κάθε χρόνο τουλάχιστον επτά με οκτώ μήνες καθυστερούσε η πληρωμή των υπερωριών για να εκδοθεί το ΦΕΚ και σήμερα στείλανε εξώδικο. Οι Δημοτικές Αρχές, που συντηρούσαν την κατάσταση ήταν συνεργάτες τους, αλλά δεν πειράζει, γιατί η κόντρα αυτή μας δυναμώνει».

Ο κ. Γαργάλας ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί κι ο προεδρος της ΔΕΥΑΜΒ απάντησε ότι δεν έχει κανένα νόημα και δεν του έδωσε το λόγο, με τον κ. Γαργάλα να δηλώνει «Δεν έχετε ιδέα από διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κι είστε άσχετος».

Μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ για την αφαίρεση των χλωριωτών από την Πορταριά

Από την κόντρα μεταξύ του Αχ. Μπέου και του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλα σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, στο θέμα της εξουσιοδότησης του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, για την υποβολή ς κατά αγνώστων που αφαίρεσαν τους από δεξαμενή στην Πορταριά.

Ο κ. Γαργάλας ρώτησε πότε έγινε ο καθαρισμός για να του απαντήσει ο κ. Μπέος ότι δεν είναι αυτό το θέμα συζήτησης.

Ο κ. Γαργάλας έκανε λόγο για «χούντα» κι ότι υπάρχει επιβαρυμένο στοιχείο» ωστόσο ο δήμαρχος συνέχιζε να τον διακόπτει. «Είστε ανίδεος κ. Γαργάλα. Είστε εκτός θέματος. Απορώ πως σας ψήφισε ο λαός. Τα σόου τελείωσαν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαργάλας, ανέφερε ότι το πρόβλημα της ς αναφέρεται στην κλοπή χλωριωτών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επειδή είναι επιβαρυμένο το νερό, ωστόσο αυτό, όπως είπε «έχει κάποιες αιτίες. Το νερό που βγαίνει από την πηγή είναι αδιανόητο να είναι μολυσμένο. Άρα το πρόβλημα ήταν ή στις δεξαμενές, ή στο δίκτυο αλλά το δίκτυο ήταν καινούργιο. Αν νομίζετε ότι τα ζητήματα λύνονται με μηνύσεις είστε πολύ γελασμένος κ. Δήμαρχε».

Στο σημείο εκείνο ο κ. Μπέος διέκοψε τον κ. Γαργάλα φωνάζοντας ότι δεν έχει το λόγο, χωρίς να τον αφήνει να ολοκληρώσει, συνεχίζοντας στη ροή των θεμάτων και τον κ. Γαργάλα να φωνάζει «Μα δεν ντρέπεστε λίγο; Τι χούντα είναι αυτή. Δεν μου δίνεται ο λόγος να ψηφίσω». Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον νομικό σύμβουλο της Επιχείρησης κ. Ξηρό, ο κ. Γαργάλας τον κατέστησε νομικά υπεύθυνο, υποστηρίζοντας ότι θα γίνει αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Ένα άλλο θέμα αφορούσε το 5μελες πειθαρχικό για τη μη λειτουργία γεννήτριας και την έλλειψη πετρελαίου στις ΕΕΛ, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ να τονίζει ότι αρχίζει να εξυγιαίνεται η επιχείρηση και ότι η προκαταρκτική εξέταση γίνεται προκειμένου για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων από υπαλλήλους της Επιχείρησης, για τον προσδιορισμό των προσώπων που ευθύνονται και των συνθηκών τελέσεώς τους.

Σε εκείνο το σημείο τελικά ψήφισε ο κ. Γαργάλας όλα τα προηγούμενα θέματα.

Εάν ακόμη ζήτημά που εξετάστηκε αφορά την υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ και όπως τονιστηκε η νεα πειθαρχική θα διερευνήσει η πειθαρχική για το αν υπάρχουν ευθύνες και να αποδοθούν .

Επίσης ο κ. Μπέος είπε ότι η Επιχείρηση θα υποβάλλει μηνύσεις κατά τρίτων με αφορμή δημοσιεύματα που δυσφήμισαν την ΔΕΥΜΑΒ.

Ο κ.Γαργάλας τόνισε ότι είναι απέναντι στη λογική των μηνύσεων για να του απαντήσει ο κ. Ξηρός μεταξύ άλλων ότι η Επιχείρηση πρέπει να διαφυλάττει τη φήμη της, την αξιοπρέπειά της για τη δημόσια υγεία και πρόσθεσε: “Δεν μπορεί κάποιος να συκοφαντεί και να μην παίρνει απάντηση.

Για τη μη συμμετοχή μελών του ΔΣ στις επιτροπές που τις απαρτίζουν μόνο υπάλληλοι ο κ. Μπέος είπε ότι αυτό είναι γελοίο γιατί τελικά η διοίκηση έχει την ευθύνη και έδωσε εντολή να εξεταστεί νομικά και διοικητικά η συμμετοχή τουλάχιστον ενός μέλους του ΔΣ στις επιτροπές.

Τέλος για τις δεξαμενές ανέφερε ότι θα ελεγχθεί η εργολαβία καθαρισμού των δεξαμενών και πως δεν πρόκειται να υπογράψει ένταλμα πληρωμής του εργολάβου γιατί θεωρεί πως δεν έγινε καθαρισμός. Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε ότι στο δίκτυο ύδρευσης θα μπουν τονίζοντας ότι με την υγεία δεν παίζουμε.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πορταριάς κ. Ρηγώνης είπε πως οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν ενδιαφέρθηκε και ζήτησε να βγουν οι χλωριωτές και να γίνει σωστός καθαρισμός των δεξαμενών.
Απαντώντας του ο κ. Μπέος είπε να καταθέσει εγγράφως το αίτημα και θα εξεταστεί αν πρέπει το νερό να χλωριώνεται από την Πορταριά και κατω.

ΑνΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜΒ

” Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ, αναστέλλουμε την αποχή από υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινή εργασία και εργασία Σάββατου, Κυριακών και Αργιών και όπως πάντα θα είμαστε στις θέσεις εργασίας μας, πιστοί στην εκπλήρωση των καθηκόντων μας, που δεν είναι άλλα από την εξασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις οι οποίες ήταν:

-Έγκριση από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ της καταβολής των διαφορών της υπερωριακής απασχόλησης από 1.1.2013 μέχρι και 28.2.2014

-Το γεγονός ότι δεν θα επέλθουν μειώσεις στη μισθοδοσία του Μαΐου, για τους εργαζόμενους σαν συνέπεια προηγούμενης απόφασης του ΔΣ για το ανθυγιεινό επίδομα.

-Τη δέσμευση του Προέδρου του ΔΣ και Δημάρχου Βόλου, ότι με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του ΔΣ για το ωράριο της υπηρεσίας, θα πληρωθούν οι υπερωρίες του πρώτου πενταμήνου του 2015

-Την έκφραση θετικής διάθεσης για την αντιμετώπιση του θέματος των ημερών κανονικής άδειας του 2014, που η υπηρεσία αρνήθηκε να χορηγήσει σε μεγάλη ομάδα εργαζόμενων”.

Η Ένωση Ξενοδόχων

Από την Ένωση Ξενοδόχων , με αφομρη το νλέο θόρυβο για το νερό της Πορταριάς τονίστηκε: “Είμαστε θεατές για ακόμη μια φορά στο μείζον θέμα που έχει προκύψει, κατόπιν πολλών δημοσιευμάτων τις τελευταίες μέρες, για το νερό της Πορταριάς Πηλίου, μεταξύ των ανευθυνουπεύθυνων, όσον αφορά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για ακόμη μια φορά καλεί τους πάντες- επαξάπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να τηρούνται όλες οι διαδικασίες με το γράμμα του νόμου ούτως ώστε να μην ξαναπαρουσιαστούν τέτοια φαινόμενα.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα εισηγηθούν αν είναι έτσι ή διαφορετικά. Εμείς ζητάμε να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Φτάνει με την δυσφήμιση της περιοχής μας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση