Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εξετάσεις οδηγών στην ΠΕΜΣ
Εξετάσεις οδηγών στην ΠΕΜΣ

Εξετάσεις οδηγών στην ΠΕΜΣ

Ξεκινούν από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, οι εξετάσεις δοκιμασίας και προσόντων συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών ειδικών κατηγοριών, όπως των οδηγών που τους αφαιρέθηκε η άδεια από το Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ), των οδηγών ΑμΕΑ, όσων οδηγών λήγει η ειδική κάρτα, κ.λπ.

ια το μείζον ζήτημα μη διεξαγωγής εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών λόγω της πολύμηνης αποχής των εξεταστών με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων και ο δ/ντής της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της , αποφάσισαν να δώσουν λύση, με την διεξαγωγή εξετάσεων οδηγών ειδικών μόνο κατηγοριών.

ια το συγκεκριμένο ζήτημα θέση πήρε η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέα που σε της επέρριψε ευθύνες στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να καταβληθεί η αμοιβή των εξεταστών από τον Απρίλιο του 2018 και μετά, αλλά και ευθύνες για το ότι έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για την πιστοποίηση νέων εξεταστών. «Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αποχή των εξεταστών και η μη διεξαγωγή εξετάσεων υποψηφίων οδηγών. Στο Νομό μας το πρόβλημα είναι μεγάλο και ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων παρ'ότι την ευθύνη την έχει το Υπουργείο αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους διεξαγωγής των εξετάσεων οδήγησης».

Όσον αφορά στο άρθρο 65 του Νόμου 4530/2018 για το οποίο αντιδρούν οι εξεταστές, η κ. εκτίμησε για τα όσα μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της ς, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοσθεί.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση