Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εξετάσεις οδηγών στην ΠΕΜΣ
Εξετάσεις οδηγών στην ΠΕΜΣ

Εξετάσεις οδηγών στην ΠΕΜΣ

Ξεκινούν από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, οι εξετάσεις δοκιμασίας και προσόντων συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών ειδικών κατηγοριών, όπως των οδηγών που τους αφαιρέθηκε η από το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ), των οδηγών ΑμΕΑ, όσων οδηγών λήγει η ειδική κάρτα, κ.λπ.

Για το μείζον ζήτημα μη διεξαγωγής εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών λόγω της πολύμηνης αποχής των εξεταστών με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών, ο Θεσσαλίας , η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων και ο δ/ντής της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕΜΣ, αποφάσισαν να δώσουν λύση, με την διεξαγωγή εξετάσεων οδηγών ειδικών μόνο κατηγοριών.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα θέση πήρε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέα Κολυνδρίνη που σε δηλώσεις της επέρριψε ευθύνες στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να καταβληθεί η αμοιβή των εξεταστών από τον Απρίλιο του 2018 και μετά, αλλά και ευθύνες για το ότι έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για την πιστοποίηση νέων εξεταστών. «Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η των εξεταστών και η μη διεξαγωγή εξετάσεων υποψηφίων οδηγών. Στο Νομό μας το πρόβλημα είναι μεγάλο και ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων παρ’ότι την ευθύνη την έχει το Υπουργείο αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους διεξαγωγής των εξετάσεων οδήγησης».

Όσον αφορά στο άρθρο 65 του Νόμου 4530/2018 για το οποίο αντιδρούν οι εξεταστές, η κ. Κολυνδρίνη εκτίμησε για τα όσα μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοσθεί.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αγοραστός- Κολυνδρίνη ενημέρωσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα αθλητικά έργα σε Μαγνησία και Σποράδες… - https://t.co/a87ugCNpg9 -

  • Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής - https://t.co/xhvctwdLBD -

  • Προώθηση νέων γραμμών ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/LDvZu8oPe6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση