Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εξασφάλισε η ΠΕΜΣ τη μεταφορά ΑΜΕΑ
Εξασφάλισε η ΠΕΜΣ τη μεταφορά ΑΜΕΑ

Εξασφάλισε η ΠΕΜΣ τη μεταφορά ΑΜΕΑ

Από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2020, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, χάρη στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της και χωρίς να εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, ανέλαβε την μεταφορά των ωφελούμενων της Δομής Βόλου του παραρτήματος ΑΜΕΑ «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Μαγνησίας και Σποράδων μόλις ενημερώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους υπευθύνους της Δομής, για την έλλειψη οδηγού της Δομής στο Βόλο και ότι οι ωφελούμενοι δεν μπορούν να μετακινηθούν, σε με τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, κατάφεραν με δαπάνες της Περιφέρειας να εξασφαλισθεί η μετακίνηση των ωφελούμενων από τις εγκαταστάσεις της Δομής και αντιστρόφως με κάλυψη του ημερήσιου κόστους από ιδίους πόρους.

Η μεταφορά των ωφελούμενων δεν καλύπτεται από τις που χορηγεί το Υπουργείο για τη μεταφορά των μαθητών, αλλά από πόρους της Περιφερειακής Ενότητας, δείχνοντας περίτρανα για άλλη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα .

Σε δηλώσεις της η Μαγνησίας και Σποράδων τόνισε: «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε με τις Υπηρεσίες μας να δώσουμε λύση σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που είχε να κάνει με την μεταφορά των ωφελούμενων της Δομής στο Βόλο.

Μόλις μας ενημέρωσαν για το πρόβλημα που υπήρχε, χάρη στην αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών μας, καλύπτουμε με ιδίους πόρους της Περιφερειακής μας Ενότητας και όχι από τα χρήματα που δίνει το Κράτος για τη μεταφορά των μαθητών, τη μεταφορά των ωφελούμενων από και προς τη Δομή. Είμαστε δίπλα στους πολίτες, ιεραρχούμε τα αιτήματά τους και δίνουμε άμεσες λύσεις οπουδήποτε ο κάθε Νόμος μας επιτρέπει να παρέμβουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

  • Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας λεωφορείων στην #ΠΑΘΕ #ΠΑΘΕ - https://t.co/SFOb0O0rwd -

  • Σύλληψη Βολιώτη για αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας - https://t.co/PO5G8TPILP… -

"Αλιεύοντας" την είδηση