Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion στην Σκιάθο
«Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion  στην Σκιάθο

«Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion στην Σκιάθο

«Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου», είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ς που στοχεύει να βοηθήσει τους να ανακαλύψουν έργα της Πολιτικής Συνοχής που βρίσκονται στη «γειτονιά» τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στην εκστρατεία ς με εκδηλώσεις σε 5 της, την περίοδο από 23 Μαϊου έως και 11 Ιουνίου. (www.thessalia-espa.gr )

Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 πραγματοποιείται από την Περιφέρεια η πέμπτη στη Θεσσαλία ενημερωτική εκδήλωση – γιορτή για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, στη Σκιάθο.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου, οργανώνονται περισσότερες από 1.200 εκδηλώσεις σε 23 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ πολλά έργα ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Στην Ελλάδα ειδικότερα υπάρχει σειρά εκδηλώσεων σε περιφέρειες και πόλεις. (https://www.espa.gr/el/pages/europeinmyregion.aspx#ekdiloseis).

«Τα έργα που υποστηρίζονται από την Πολιτική για τη Συνοχή αποτελούν απτά παραδείγματα του πώς η ΕΕ συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ένα νοσοκομείο που έλαβε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ένα ολόκληρο χωριό που απέκτησε πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, μια μικρή επιχείρηση που εξασφάλισε ένα δάνειο. Τα έργα αυτά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των προσπαθειών μας για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη. Πιστεύω ότι η εκστρατεία θα βοηθήσει τους να δείξουν για τα έργα που έχουμε χρηματοδοτήσει την προσοχή που τους αξίζει», δήλωσε η Επίτροπος για την περιφερειακή Κορίνα .

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18:45 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου, που συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013/ Ε.Π. Θεσσαλίας, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του γηπέδου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται αγώνας μπάσκετ τμημάτων γυμναστικού συλλόγου Σκιάθου, με απονομή αναμνηστικών δώρων.

Οι εκδηλώσεις στην πόλη της Σκιάθου συνεχίζονται στο χώρο της προκυμαίας μπροστά στο Μπούρτζι, όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την στην περιοχή, μέσω πλούσιου έντυπου υλικού, φωτογραφιών και σχετικών βίντεο. Από τις 7 μ.μ. το απόγευμα έως τις 9 μ.μ. το βράδυ, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω εκπαιδευτικών – ηλεκτρονικών παιχνιδιών με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενημερωθούν και παράλληλα κερδίσουν αναμνηστικά δώρα.
Στις 8 ξεκινά το μουσικό που πλαισιώνει την εκδήλωση, με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι από τους: Αγνή Μαυρίδου φωνή, Βαγγέλη Τσιτλακίδη κιθάρα και φωνή, Βαγγέλη Παναγιώτου μπουζούκι και φωνή.

Το καλωσόρισμα και η ομιλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού θα γίνουν στις 9 το βράδυ, ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί με την εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και θα κλείσει μουσικά με επιλογές του Dj Ανδρέα Τασούλη. Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και εδέσματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση