Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion αύριο στην παραλία του Βόλου
«Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion αύριο στην παραλία του Βόλου

«Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion αύριο στην παραλία του Βόλου

«Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου», είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ς που στοχεύει να βοηθήσει τους πολίτες να ανακαλύψουν έργατης Πολιτικής Συνοχής που βρίσκονται στη «γειτονιά» τους.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στην εκστρατεία ς με εκδηλώσεις σε 5 πόλεις της, την περίοδο από 23 Μαΐου έως και 11 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στην παραλία του Βόλου (Μνημείο ων) ενημερωτική εκδήλωση – γιορτή για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Ειδικότερα: Από τις 7 το απόγευμα έως τις 8 μ.μ οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω εκπαιδευτικών – ηλεκτρονικών παιχνιδιών με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κερδίσουν αναμνηστικά δ.

Στις 8 μ.μ. ξεκινά το πολιτιστικό με διαδοχικές εμφανίσεις των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Σοφαδιτών ς, της Ένωσης Ποντίων Ν. ς, της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι», του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και εντυπωσιακή χορογραφία breakedancers.

Το καλωσόρισμα και η ομιλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού θα γίνουν στις 9 μ.μ και η βραδιά θα κλείσει μουσικά, αρχικά με συναυλία της βραβευμένης ορχήστρας «Ιωνία» υπό τη διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή με σο τον Βασίλη Αγροκώστα και στην συνέχεια με μουσικές επιλογές του Dj Σταύρου Γώγου. Στην διάρκεια της τρίωρης εκδήλωσης θα προσφέρονται στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και εδέσματα από 7 γυναικείους συνεταιρισμούς της χερσαίας Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου, οργανώνονται περισσότερες από 1.200 εκδηλώσεις σε 23 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ πολλά
έργα ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό.
Στην Ελλάδα ειδικότερα υπάρχει σειρά εκδηλώσεων σε περιφέρειες και πόλεις (https://www.espa.gr/el/pag /europeinmyregion.aspx#ekdiloseis).

«Τα έργα που υποστηρίζονται από την Πολιτική για τη Συνοχή αποτελούν απτά παραδείγματα του πώς η ΕΕ συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ένα νοσοκομείο που έλαβε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ένα ολόκληρο χωριό που απέκτησε πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, μια μικρή επιχείρηση που εξασφάλισε ένα δάνειο.

Τα έργα αυτά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των προσπαθειών μας για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την ανάπτυξη, την και την κοινωνική ένταξη. Πιστεύω ότι η εκστρατεία θα βοηθήσει τους πολίτες να δείξουν για τα έργα που έχουμε
χρηματοδοτήσει την προσοχή που τους αξίζει», δήλωσε η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση