Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως αποφοίτων,εργαζομένων και ευεργετών Παιδοπόλεων
Ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως αποφοίτων,εργαζομένων και ευεργετών Παιδοπόλεων

Ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως αποφοίτων,εργαζομένων και ευεργετών Παιδοπόλεων

Ετήσιο μνημόσυνο υπέρ νπαύσεως αποφοίτων,εργαζομένων και ευεργετών Παιδοπόλεων θα τελεστεί στον Ιερό ναό Αγριάς, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο Αποφοίτων Παιδοπόλεων, προετοιμάζεται να γιορτάσει την πρώτη δεκαετία της ύπαρξής του, το 2017. Δέκα χρόνια επανασύνδεσης παλαιών φίλων , συνέργειας , δράσης και καταξίωσης.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου όμως συνεχίζονται και δεν περιορίζονται μόνον στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, αλλά , με βάση και τον Πανελλήνιο χαρακτήρα του Συλλόγου , επεκτείνονται και σε άλλους τομείς.

Στην καλοκαιρινή συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης, κατατέθηκαν ορισμένες ιδέες , ενδεικτικές του εύρους της ευαισθησίας, του επιπέδου , αλλά και των στόχων των μελών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων , που σκοπό έχει να συγκεντρώνει όλους αυτούς που μοιράζονται τις ίδιες νοσταλγικές εμπειρίες , να ξαναζωντανεύει μνήμες και να οικοδομεί προοπτικές αλληλεγγύης , σε πρόσφατη συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή των προτάσεων αυτών και την άμεση έναρξη της υλοποίησής τους.

Για τον σημαντικό αυτό σκοπό, καλούνται τα μέλη του Συλλόγου , οι εργαζόμενοι παλαιότερα, και οι φίλοι των «Παιδοπολιτών» της περιοχής, να προσέλθουν και να καταδείξουν με τη συμμετοχή και την τους την σταθερή πίστη στις αξίες που διδαχτήκαν τα χρόνια της παραμονής τους στις Παιδοπόλεις.
Αξίζει να αναφρθούν ορισμένες «σταθερές», που έχουν να κάνουν με τον τόπο και τον χρόνο της δράσης αυτής.

Η ημερομηνία επιλέγει από την εορτή , την προηγούμενη ημέρα , της Αγίας Σοφίας , προστάτιδας της Παιδόπολης της περιοχής.

Τα χρόνια της λειτουργίας της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» , στην Αγριά, την εόρτιο ημέρα πραγματοποιούνταν πλήθος εκδηλώσεων.

Απώτερος σκοπός της όλης ς είναι να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων , αλλά και να γνωρίσει και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για τη δράση και την προσφορά των Παιδοπόλεων.

Καλούνται όλοι οι απόφοιτοι , όσοι εργάστηκαν και όλοι οι φίλοι των «Παιδοπολιτών» να βρεθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 , στον Ιερό Ναό του , στην Αγριά, μετά την , όπου θα τελεστεί το Ετήσιο μνήμης και αναφοράς.

Να σημειωθεί ότι στη κατοικούν σήμερα μόνιμα πολλοί απόφοιτοι Παιδοπόλεων , περίπου διακόσιες οικογένειες , καθώς και οι κατά καιρούς εργαζόμενοι στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία» στην Αγριά Βόλου.

atzakas-3-mousio-benakijpg

"Αλιεύοντας" την είδηση