Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ετήσια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων
Ετήσια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων

Ετήσια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων

Την προσεχή 31 Ινουαρίου 2016 ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων πραγματοποιεί την καθιερωμένη Ετήσια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων.
Στην αρχή κάθε χρόνου , στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνάντησης , έχει καθιερωθεί και η τελετή της κοπής της παραδοσιακής μας βασιλόπιτας.
Επί πλέον το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει θεσμοθετήσει, με προγενέστερη απόφαση, να τιμάται ένα πρόσωπο, το οποίο με τις ενέργειές του «συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου, στην εξυπηρέτηση ή στην προοπτική στόχευσης των Αποφοίτων Παιδοπόλεων για το ».

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από το 2010 και έκτοτε συνδυάζετε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους Απόφοιτους των Παιδοπόλεων, που με την στάση του συνέβαλε στη διατήρηση της άριστης εικόνας που η έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις Παιδοπόλεις.

Η θα πραγματοποιηθεί την 31 Ιανουαρίου 2016, στις 11.00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» , στην Αγριά.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που προήλθε από τις εκλογές του παρελθόντος Νοεμβρίου , συνεχίζει τη δράση των προηγουμένων πάντοτε με σκοπό να συγκεντρώνει τα μέλη του , να ξαναζωντανεύει μνήμες και να δημιουργεί προοπτικές συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Προσκαλεί με χαρά όχι μόνο τα μέλη του , αλλά και όσους από τους Αγριώτες και Βολιώτες έχουν με τους απόφοιτους και αξιολογούν θετικά την παρουσία της Παιδόπολης, στα πενήντα περίπου χρόνια της λειτουργίας της στη Μαγνησία. Επιπλέον κρίνουν θετικά την δράση του Συλλόγου , που παρουσιάζει μια αξιόλογη δραστηριότητα στον Πολιτιστικό και Κοινωνικό τομέα.

Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει και χορευτικό πρόγραμμα, που επιμελήθηκε η κόρη του Ταμία του Δ.Σ. Απόστολου Μανίνη , Λιζέτα Μανίνη , το οποίο παρουσιάζουν αφιλοκερδώς.

Πρόκειται για χορό σε ζευγάρια γεμάτο κέφι και ζωντάνια, ο οποίος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και από το 2006 το Lindy Hop , ήλθε και στην . Πιο συγκεκριμένα το Lindy Hop είναι το πρώτο από όλα τα είδη Swing χορών και συνδέεται στενά με την Bing Band Swing Music των δεκαετιών 1920 έως 1940.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις μουσικές μεταβολές που επήλθαν το Lindy Hop εξαφανίστηκε. Αλλά πλέον αυτός ο χορός επανέρχεται τα τελευταία χρόνια με μπάντες Swing και vintage στιλιστικές επιλογές , εμπνέοντας νέους κάθε ηλικίας, σε όλο τον κόσμο αλλά και στην να χορέψουν και πάλι Swing. Το Lindy Hop Volos είναι η Official ομάδα χορού Lindy Hop στον Βόλο κάτω από την ομπρέλα του Lindy Hop GREECE.
Όμως τούτη τη χρονιά θα έχουμε ακόμη μια έκπληξη.

Όσοι Απόφοιτοι προσέρχονται στην Ετήσια Συνάντηση , καλούνται να φέρουν μαζί τους και ορισμένες φωτογραφίες από την ζωή τους στις Παιδοπόλεις.

Τις φωτογραφίες αυτές θα αξιολογήσει και θα εκθέσει στον ίδιο χώρο η Νατάσα Καρακατσάνη και οι συνεργάτες της στην Φωτογραφικής Ομάδας OramaPhotos.

Ο Σύλλογος ευελπιστεί ότι και με το νέο Δ.Σ. , από τη νέα χρονιά θα συνεχίζει να λειτουργεί άψογα. Να αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, ακόμη και ήσσονος σημασίας , αλλά και να συνεχίζει την διοργάνωση συναντήσεων μελλών και φίλων , τόσο στην Παιδόπολη με φαγητό και ποτό , όσο και σε άλλους χώρους.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται προκειμένου να παραβρίσκονται και απόφοιτοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Θα επιδιωχθεί η συνέχιση της συνεργασία με άλλους φορείς της Μαγνησίας , σε διάφορα επίπεδα, όπου από προηγούμενες δράσεις έχει προσθέσει αναγνωσιμότητα και κύρος στον Σύλλογό. Παράλληλα θα συνεχίσει να παρεμβαίνει θετικά σε κοινωνικά Θέματα του Νομού και σε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης από τους άλλους φιλοξενούμενους φορείς.

Τα γραφεία είναι ανοικτά κάθε Τετάρτη , λειτουργούν και ως εντευκτήριο και υποδεχόμαστε πολλούς αποφοίτους.

Το Δ.Σ. συνεχίζει να στοχεύει στους κύριους άξονες της δράσης , που έθεσε σε ορίζοντα τετραετίας , από την έναρξη της θητείας και είναι οι παρακάτω:

  1. αυτοτέλεια.
  2. Εγγραφή νέων μελλών με επισκέψεις σε τόπους κατοικίας αποφοίτων. Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Γιάννενα , Βέροια.

  3. Πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων τοπικών και πανελλαδικών.

  4. Αναζήτηση και προβολή εξαιρετικών δραστηριοτήτων αποφοίτων στους τομείς του Πνεύματος και της Τέχνης.

  5. Καταγραφή και αξιοποίηση του αρχείου – Έκδοση Φωτογραφικού Λευκώματος από την ιστορία των Παιδοπόλεων.

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου , οι παλιοί Παιδοπολίτες και οι Αγριώτες και Βολιώτες στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» , στην Αγριά Βόλου την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί.

Εκεί θα συναντήσουν:
– Ευχάριστη διάθεση , ζεστό καφέ , κρασί και μεζέδες.
– Ένα υπέροχο και πρωτότυπο χορευτικό πρόγραμμα.
– Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις δράσεις που προγραμματίζονται για το νέο χρόνο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση