Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αιτήματα κατοίκων Άνω Λεχωνίων για το νερό
Αιτήματα κατοίκων Άνω Λεχωνίων για το νερό

Αιτήματα κατοίκων Άνω Λεχωνίων για το νερό

Μετά την τελευταία μέτρηση στην περιοχή των Άνω Λεχωνίων, που φανέρωσε την ύπαρξη ενός κολοβακτηριδίου στο νερό, οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τα υπερβολικά μέτρα που λήφθηκαν και καταθέτουν τα σχετικά τους αιτήματα.

 

Όπως αναφέρεται από τους κατοίκους:

“Η ΜΒ στις 30/6 καθάρισε τη δεξαμενή ύδρευσης Άνω Λεχωνίων (η οποία είχε περίπου 3,5 χρόνια να καθαριστεί, ενώ οφείλει να το κάνει κάθε εξάμηνο) και λίγες μέρες μετά έκανε και βρήκε ανά 100 ml ΕΑ ( 1 ) Κολ/οειδές, ΜΗΔΕ ( 0 ) E. Coli και ΕΝΑ ( 1 ) Εντερόκοκκο .

Τα παραπάνω αποτελέσματα «αναστάτωσαν» τη ΔΕΥΑΜΒ και πρώτον, απαγόρευσε στους κατοίκους τη χρήση του νερού για πόση και μαγείρεμα δεύτερον, σφράγισε τις κοινόχρηστες βρύσες τρίτον, απειλεί με χλωρίωση του νερού.

Πέραν του γελοίου της υπόθεσης και ανυπόστατου επιστημονικά, να λες ότι το νερό των Άνω Λεχωνίων, ένα πηγαίο εξαιρετικής ποιότητας νερό είναι ακατάλληλο ,επειδή στις υπήρχε 1 κολ/οειδές ανά 100 ml, εμείς ως κάτοικοι των Άνω Λεχωνίων ζητάμε :

  1. Μέτρα προφύλαξης των πηγών
  2. Συχνό καθαρισμό και των δεξαμενών και του δικτύου

  3. Όχι στη μόνιμη χλωρίωση στο εξαιρετικής ποιότητας νερό

  4. Συχνή δειγματοληψία παρουσία του τοπικού συμβουλίου

  5. Ενημέρωση των κατοίκων για το παραπάνω ζήτημα

Θυμίζουμε ότι για το ίδιο ζήτημα είχαν αποφασιστεί τα ανάλογα στη μαζική συνέλευση των κατοίκων στις 6/2/2012 και είχαν υπογράψει ψήφισμα περίπου 200 κάτοικοι .

Η ΔΕΥΑΜΒ με τη στάση αυτή πανικοβάλλει και οδηγεί τους κατοίκους, που προμηθεύονταν νερό από τις τοπικές βρύσες, στην κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού. Αλήθεια, έχουν ελεγχθεί τα εμφιαλωμένα νερά κατά πόσο τηρούν τα υγειονομικά απαιτούμενα, π.χ βαρέα μέταλλα, έκθεσης, ημερομηνίες , τρόπος και τόπος παραγωγής, μεταφοράς κλπ ; .Θυμίζουμε ότι ο έχει αποσύρει ολόκληρες παρτίδες νερού ως μη ασφαλείς .

Το λιγότερο που έχουμε να πούμε για αυτή τη περίπτωση είναι ότι το να στρέφεις τον κόσμο από το πηγαίο εξαιρετικό νερό στο να ζει από τα super market (μέρες που ζούμε) εμφιαλωμένα νερά, είναι εγκληματικό .

Άραγε μετά από αυτά τα μηδαμινά «ευρήματα», γιατί παρουσιάζεται τέτοιο ενδιαφέρον από μεριάς ΔΕΥΑΜΒ; Μήπως υπάρχουν άλλες βλέψεις; Γιατί επιμένει στη μόνιμη χλωρίωση;

Το νερό είναι πηγή ζωής και δε θα επιτρέψουμε να δηλητηριαστεί (χλωρίωση).

Επισημάνσεις :

1: Το πηγαίο νερό της περιοχής χρησιμοποιείται από τους κατοίκους ανέκαθεν και δε δημιούργησε ποτέ μα ποτέ κανένα πρόβλημα .

2: Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 3000 κατοίκων δεν επιβάλλεται η αντιμετώπιση του προβλήματος να γίνει με χλωρίωση

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση