Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αίτημα για λήψη μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρηματιών της Σκοπέλου
Αίτημα για λήψη μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρηματιών της Σκοπέλου

Αίτημα για λήψη μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρηματιών της Σκοπέλου

Την άμεση λήψη μέτρων γι τις πληγείσες πό την σφοδρή κακοκαιρία επιχειρήσεις της 22ας και 23ης Σεπτεμβρίου επιχειρήσεις της Σκοπέλου, ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ς με του στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα, ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης προτείνει την επέκταση της ισχύος του άρθρου 73 του . 3746/2009, καθώς και σειρά άλλων μέτρων για την «ανακούφιση» των πληγέντων επαγγελματιών.

Στην Σκόπελο, που ακόμη προσπαθεί να «επουλώσει» τις πληγές της από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε το νησί την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, θα επισκεφτεί το Σάββατο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ς κ. Αριστ. Μπασδάνης με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπασδάνης, που έχει ήδη ενημερωθεί για τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιούργησαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, απευθύνθηκε σήμερα Τετάρτη και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητώντας του να δοθούν διευκολύνσεις και να ισχύσουν συγκεκριμένα μέτρα, ούτως ώστε να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και να ανακάμψουν. Η επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παν. Κουρουμπλή.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφό του προς τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Μπασδάνης, τονίζει την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες του νησιού λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγουμένων ημερών, σημειώνοντας πως ο συνολικός τζίρος των επιχειρήσεων έχει περιοριστεί σε επίπεδα που τις καθιστούν μη βιώσιμες. Είναι αναγκαίο, αναφέρει, να εφαρμοστεί μία σειρά μέτρων που θα επιτρέψουν στους επιχειρηματίες να ανακάμψουν και να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πρόταση που καταθέτει στον Υπουργό το Ε, αφορά στην επέκταση της ισχύος του άρθρου 73 του . 3746/2009 που μεταξύ άλλων προβλέπει: οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους, χορήγηση κεφαλαίων κίνησης με ευνοϊκούς όρους, για ένα τρίμηνο των πληρωμών ληξιπρόθεσμων και μη δόσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Επίσης, προτείνεται η καταβολής του ΦΠΑ και η αποπληρωμή του σε περισσότερες δόσεις, η αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, η μη απώλεια της ρύθμισης σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής των δόσεων του διακανονισμού, η αναστολή καταβολής των ληξιπρόθεσμων και διακανονισμένων οφειλών προς το δημόσιο, η αναστολή αναγγελίας στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και τέλος η αναστολή καταβολής λογαριασμών, δημοτικών φόρων και τελών.

Καταλήγοντας στην επιστολή του προς τον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο, ο κ. Μπασδάνης, τονίζει τα παρακάτω: «Χωρίς την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων που θα δώσουν στις επιχειρήσεις τον αναγκαίο χρόνο να επαναλειτουργήσουν και να καλύψουν τις ζημιές τις οποίες υπέστησαν, θεωρούμε δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στη διακοπή των δραστηριοτήτων τους, υποβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητα ενός νησιού που έως σήμερα κατέγραφε σημαντικά σημάδια ανάκαμψης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση