Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εθιμοτυπική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ η ηγεσία της Π.Υ.
Εθιμοτυπική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ η ηγεσία της Π.Υ.

Εθιμοτυπική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ η ηγεσία της Π.Υ.

Εθιμοτυπική με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, πραγματοποίησε ο συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Σηφάκη Γεώργιο, τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Νικόλαο Μητσογιάννη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και Σποράδων Γεώργιο Βλόντζο.

Η αντιπεριφερειάρχης   αρχικά συνεχάρη τον κ. Αποστολίδη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε κάθε στο δύσκολο που αναλαμβάνει. Μεταξύ άλλων η κ. Κολυνδρίνη, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και στην αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας παρά τις ακραίες, πολλές φορές, καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο Νομό.

Παράλληλα έκανε ενημέρωση για τις δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για θέματα πολιτικής προστασίας, όπως είναι το μητρώο μηχανημάτων που ενεργοποιείται σε έκτακτες ανάγκες, αλλά και πολλά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο την καλύτερη θωράκιση του Νομού Μαγνησίας, έργα αντιπλημμυρικά, αποψιλώσεις, ρεμάτων, ρείθρων, συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας σε τεχνικό προσωπικό.

Ο νέος συντονιστής Επιχειρήσεων κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε στο νέο νόμο αριθμ. 4662/7-2-2020 ( 27 ΤΕΥΧΟΣ ) με θέμα «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις» , όπου αναλύθηκε το νέο οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τις αλλαγές που επιφέρει στις Περιφέρειες.

Συζήτηση έγινε επίσης και για την των νέων Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΄΄ΙΟΛΑΟΣ΄΄ της ΓΓΠΠ και τονίστηκε η άριστη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση