Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εθελοντική ομάδα ανακύκλωσης σαπουνιών
Εθελοντική ομάδα ανακύκλωσης σαπουνιών

Εθελοντική ομάδα ανακύκλωσης σαπουνιών

Το Γραφείο Ε(θελω)ντής της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο υποστηρίζουν τη λειτουργία «Κοινωφελούς Εργαστηρίου Ανακύκλωσης Σαπουνιών» το οποίο θα βρίσκεται στους χώρους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου (Περιοχή Κάραγατς, Κουρουνιώτη-Ολυμπιονίκη).

Ο Δήμος , βασιζόμενος στην ιδέα ότι σε περίοδο βαθιάς κρίσης και ύφεσης δεν υπάρχει ανάγκη μόνο για τρόφιμα, αλλά και για βασικά είδη ατομικής υγιεινής, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καθαρά Χέρια – Clean Hands» (www.cleanhands.gr, .com/Cleanhands.gr), που είναι η μόνη αδειοδοτημένη εταιρία ανακύκλωσης σαπουνιών στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εταιρία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2012 στην και έχει βραβευτεί επανειλημμένα για την προσφορά της σε θέματα υγιεινής και περιβάλλοντος.

Η δράση αφορά στην συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιών από τα της ευρύτερης περιοχής, την ανακύκλωση, απολύμανση, μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και την προώθησή τους στις άπορες οικογένειες του Δήμου.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους ξενοδόχους να γίνουν αρωγή σε αυτή μας την προσπάθεια.

Εκτός από το κοινωνικό αντίκτυπο, η παραπάνω διαδικασία αποτελεί σοβαρότατη ενέργεια περιβαλλοντικής προστασίας, διότι μειώνει τον όγκο των αστικών λημμάτων και αξιοποιεί 100% ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τα σαπούνια, τα οποία διαφορετικά θα κατέληγαν στις χωματερές και θα επηρέαζαν μακροχρόνια το υπέδαφος και το οικοσύστημα.

Τέλος, στόχος του Δήμου είναι η και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη, εκπαίδευση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας καθώς και η βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο «Ε-θελω-ντής» της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, κτίριο (Τοπάλη 97-Γαλλίας), τηλ.:2421020412, πληρ. Τσαλούχου Αριάδνη.

ανακυκλβωση σαπουνιού1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση