Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εθελοντές καθάρισαν τις παραλίες της Σκιάθου
Εθελοντές καθάρισαν τις παραλίες της Σκιάθου

Εθελοντές καθάρισαν τις παραλίες της Σκιάθου

Για δέκατη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλια του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ και το συντονισμό του Δήμου, πραγματοποιήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ” που για φέτος ορίστηκε για το διάστημα 28 Μαρτίου – 6 Απριλίου με τη συμμετοχή Συλλόγων, Φορέων και εθελοντών. Στο διάστημα της δράσης πραγματοποιήθηκε ο 15 παραλιών και περιοχών.

Οι Σύλλογοι/Φορείς, που συμμετείχαν στη δράση ήταν: Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σκιάθου, Ελληνική ομάδα διάσωσης- βάση ετοιμότητας Σκιάθου, Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, Οικολογικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος, Φυσιολάτρες και Οδοιπόροι Σκιάθου, Σύλλογος Εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ, Πολιτιστικό Εργαστήρι, μαθητές Γυμνασίου, μαθητές και του 1ου Δημοτικού, Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Σκιάθος”.

Έτσι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμού στις παραλίες: Αλυγαριές, Κρυφή Άμμος, Μαντράκι, Ελιάς, Άγγιστρος, Λεχούνι, Ασέληνος, Μέγας Γυαλός, Αγ. Ελένη, Κουκουναριές, όπως και στην περιοχή Δημοτικό πάρκο, στον παραλιακό δρόμο από την ανατολική μέχρι τον Άϊ Γιώργη, στο ρέμα Λεχούνι, στο ρέμα στην Παναγία του Καρδάση και στο νότιο άκρο της Πούντας.

Σε εκκρεμότητα μένει ο της παραλίας του Αγίου Παντελεήμονα και η αποκομιδή των σκουπιδιών απο την παραλία Μέγα Γυαλός και Κάστρο, διότι οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του καϊκιού.
Μετά τον καθαρισμό της παραλίας του Κάστρου, ο διοργανωτής σύλλογος διοργάνωσε μια γιορτή στο Κάστρο, για όλους τους εθελοντές που πήραν μέρος κατά τη διάρκεια της δράσης.
Σε όλη τη διάρκεια της δράσης συμμετείχαν περισσότεροι από  εθελοντές και απομακρύνθηκαν περίπου 9 τόννοι απορριμμάτων.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους Εθελοντές για τη συμμετοχή τους, ειδικότερα την ομάδα των Άγγλων εθελοντών, οι οποίοι υποστήριξαν συστηματικά τη δράση, τον κ. Λάμπρο Χούμα που για ακόμα μία φορά διέθεσε το καΐκι του για τον καθαρισμό των παραλιών, τον κ. Θωμά Κουκουλάκη και την κ. Κυριακή Κανταράκια για τη σημαντική υποστήριξή τους.
Ακόμα ευχαριστεί τον κ. Ηλία Αντωνίτσα που για ακόμα μια φορά συμμετείχε ενεργά στους καθαρισμούς διαθέτοντας ειδικό όχημα μεταφοράς των απορριμμάτων και τον κ. Γιάννη Σταυρογιαννόπουλο για την προσφορά εργατικού δυναμικού.
Τέλος ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κωστή Γιαννίτση, για την αποτελεσματική συνεργασία.

“Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, οι συμμετέχοντες, μέλη συλλόγων, μαθητές σχολείων αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης σκουπιδιών, απέδειξαν πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.
Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, η ευθύνη και η υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί μας γιατί αποτελούν το μεγάλο “κεφάλαιό” μας για σήμερα και για το μέλλον”, τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση