Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων από την ΕΡΤ για τους πρόσφυγες στα ΣΕΑ Aλμυρού
Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων από την ΕΡΤ για τους πρόσφυγες στα ΣΕΑ Aλμυρού

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων από την ΕΡΤ για τους πρόσφυγες στα ΣΕΑ Aλμυρού

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για τους 300 – και πλέον – που βρίσκονται στον σταθμό Σ.Ε.Α μεταξύ Σούρπης και Αλμυρού, από τις τρεις χθες το απόγευμα, ανέλαβε η Βόλου σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Νομού.

Οι πρόσφυγες – μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά – επέβαιναν σε έξι πούλμαν και είχαν προορισμό την Ειδομένη. Το ταξίδι τους διακόπηκε – άγνωστο για πόσο – όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού, σε εφαρμογή σχετικών εντολών, σταμάτησαν τα πούλμαν στον σταθμό Σ.Ε.Α, όπου και παραμένουν μέχρις ότου αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Ειδομένη.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, μοιράστηκαν στους αργά σήμερα το μεσημέρι από εργαζόμενους της Βόλου.

Εκτός από τις επιχειρήσεις που συνέδραμαν αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν – για μια ακόμη φορά – η συμβολή, αφενός της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, αφετέρου της Κουζίνας Αλληλεγγύης, χάρη στην εθελοντική προσφορά της οποίας παρασκευάστηκε φαγητό, για τη σίτιση όλων των εγκλωβισμένων προσφύγων.

Εξίσου σημαντική ήταν και η συνδρομή της κοινωνικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, που συνέβαλλε με προμήθειες σε γάλα, φρυγανιές και όσπρια.

μεταναστες2μεταναστες1

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση