Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερωτήσεις βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου για ΔΕΥΑΜΒ, Κέντρα Υγείας και εργοδοτικές εισφορές Συναιτερισμού Πηλίου
Ερωτήσεις βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου για ΔΕΥΑΜΒ, Κέντρα Υγείας και εργοδοτικές εισφορές Συναιτερισμού Πηλίου

Ερωτήσεις βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου για ΔΕΥΑΜΒ, Κέντρα Υγείας και εργοδοτικές εισφορές Συναιτερισμού Πηλίου

Eρωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και τις οφειλές στους εργαζόμενους της αντίστοιχα κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος, καθώς επίσης αναφορά σχετικά με τις μειωμένες εργοδοτικές εισφορές που ζητάει ο Συναιτερισμός Πηλίου-Β. Σποράδων.

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας με αφορμή τον θάνατο του 59χρονου στον Αλμυρό

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Χρήστος Μπουκώρος για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του Νομού . Το περιστατικό του θανάτου συμπολίτη μας καταδεικνύει με τρόπο τραγικό το ζήτημα της υποστελέχωσης των υποδομών υγείας στο Νομό. Ζήτημα που ο βουλευτής τους τελευταίους 5 μήνες θέτει επανειλημμένα με αναφορές και ερωτήσεις του.

Κινδυνεύουν τα έργα αποχέτευσης της λόγω μη καταβολής των οφειλομένων στους αναδόχους από το Υπουργείο

Αναφορά κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ο βουλευτής ς Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με το με το ζήτημα της επικείμενης διακοπής των έργων αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ, λόγω της παύσης χρηματοδότησης .

Η αναφορά του βουλευτή είχε ως εξής: «η ΔΕΥΑΜΒ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει αναθέσει την υλοποίηση των έργων αποχέτευσης σε ανάδοχες εταιρίες, όπως ο νόμος ορίζει, βάσει συμφωνητικών. Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος το οποίο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2017-2013, το οποίο πρόκειται να λήξει στις 31/12/2015, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα. Εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η κατάθεση των απαραίτητων κονδυλίων στην από πλευράς του Υπουργείου, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση χρηματοδότησης των έργων, να αφήνει έκθετη τη ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στου αναδόχους, οι οποίοι απειλούν με διάλυση των συμβάσεων και διακοπή των έργων.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα πρέπει να επισπεύσει την αποπληρωμή των οφειλόμενων στους αναδόχους, ώστε να συνεχιστεί η υλοποίηση των έργων και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος διακοπής τους» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή ς.

Μειωμένες εργοδοτικές εισφορές ζητάει ο Συνεταιρισμός Πηλίου – Β. Σποράδων

Η αφορία της ελιάς και η οικονομική εγείρει την ανάγκη για πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτικών εισφορών στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου-Β. Σποράδων. Την ικανοποίηση του εύλογου και δίκαιου αιτήματος αυτού ζητά ο βουλευτής με αναφορά του στον αρμόδιο Υπουργό.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων, σχετικά με το αίτημα ένταξης του μόνιμου προσωπικού του, ανεξαρτήτου ηλικίας, σε Πρόγραμμα Επιχορήγησης, με σκοπό την των εισφορών τόσο των εργοδοτικών όσο και των ασφαλισμένων, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Β. Σποράδων έχει ως κύριο αντικείμενο ενασχόλησης τη συγκέντρωση, μεταποίηση και διακίνηση προϊόντων ελιάς και λαδιού στην Ελλάδα και στο . Εντούτοις, τα τελευταία τρία χρόνια η παραγωγή έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της συνεχιζόμενης αφορίας της ελιάς, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα βιωσιμότητας του Συνεταιρισμού και των ίδιων των παραγωγών.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οφείλει να εξετάσει το αίτημα των παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων για ένταξη σε Πρόγραμμα Επιχορήγησης, προκειμένου να ενισχυθούν οι ζημιωμένοι παραγωγοί και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Συνεταιρισμού» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση