Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερωτήσεις Χρ. Μπουκώρου για Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και μετεγγραφές πολυτέκνων φοιτητών
Ερωτήσεις Χρ. Μπουκώρου για Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και μετεγγραφές πολυτέκνων φοιτητών

Ερωτήσεις Χρ. Μπουκώρου για Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και μετεγγραφές πολυτέκνων φοιτητών

Μείζον ζήτημα έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα με την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των εκπαιδευτών των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης Μαγνησίας, σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εργαζομένων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης του Νομού Μαγνησίας τονίζει πως οι εργαζόμενοι εκπαιδευτές βρίσκονται τελείως εκτεθειμένοι, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα τους, εδώ και αρκετούς μήνες.

Ανασταλτικός παράγοντας για την καταβολή των δεδουλευμένων είναι η έντονη γραφειοκρατία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, μέσω των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των εργαζομένων. Επιπροσθέτως, η κρίσιμη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με την τραπεζική αργία, ταλανίζει την εύρυθμη λειτουργία ακόμη και αυτών των προγραμμάτων, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση τόσο των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, όσο και των ίδιων των εργαζομένων.

Επιπροσθέτως, η εκπαιδευτική δομή των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης παρουσιάζει ελλιπή οργάνωση, καθώς σε μόλις 25 ώρες εντατικοποιημένου προγράμματος πρέπει να συμπιεστεί όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο κατακερματισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της γνώσης γενικότερα.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι ερωτήσεις του βουλευτή Μαγνησίας προς τους αρμόδιους Υπουργούς είναι οι εξής: «

1) Πότε προβλέπετε να καταβληθούν τα των εργαζομένων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Νομού Μαγνησίας.

2) Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να βελτιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η ποιότητα των παρεχόμενων προγραμμάτων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης».

 

Μετεγγραφές πολύτεκνων φοιτητών βάσει μοριοδότησης

Ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, σχετικά με το ζήτημα των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών, τονίζει πως υπάρχει σχετικό άρθρο στον πρόσφατο Νόμο 4332/2015 σύμφωνα με το οποίο, «το δικαίωμα μετεγγραφής θα χορηγείται με βάση ένα σύστημα μοριοδότησης με κριτήρια οικονομικά και κοινωνικά».

Επιπροσθέτως, θα προβλέπονται «μόρια με βάση το κατά κεφαλή εισόδημα της οικογένειας ανεξάρτητα από το αν ο δικαιούχος έχει δικό του εισόδημα ή όχι. Επιπλέον θα προβλέπονται ειδικά μόρια για μέλη πολύτεκνων οικογενειών ως τέτοια».

Τέλος, στην απάντηση του Υπουργού Παιδείας τονίζεται ότι ο αριθμός μετεγγραφόμενων θα είναι ίσος με το 15% του αριθμού των εισακτέων σε κάθε σχολή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση