Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τα ΜΜΕ
Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τα ΜΜΕ

Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τα ΜΜΕ

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Στέλιο Πέτσα κατέθεσε  αργά το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2020, η Ζέττα  Μακρή, στηρίζοντας αμέριστα τους δημοσιογράφους, εκδότες και επιχειρηματίες των ΜΜΕ, ιδιαιτέρως του τοπικού και περιφερειακού τύπου, που νυχθημερόν προσφέρουν αγόγγυστα τις τους παρά τις αντίξοες διαμορφούμενες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, δεδομένων των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό και ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων της πανδημίας του κορωναϊού, οι συνήθεις οικο «αιμοδότες» του τύπου, όπως οι έμποροι, οι διαφημιζόμενοι αλλά και όσοι δημοσιεύουν αγγελίες και κοινωνικές εκδηλώσεις, έχουν αποσυρθεί «μένοντας ».

Ολοένα και περισσότερο, ο συγκεκριμένος κλάδος βυθίζεται στην οικονομική ύφεση καθώς πλήττεται από μείωση της ύλης, τη δραματική μείωση είσπραξη διαφημίσεων και συνδρομών, ενώ, παράλληλα, βρίσκεται αντιμέτωπος και με προτα εκτύπωσης και ς των εφημερίδων.

Πάραυτα, οι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες των ΜΜΕ συνεχίζουν, με αυταπάρνηση και ιδιαίτερη προσοχή, να βρίσκονται στις επάλξεις του καθήκοντος δημοσιοποιώντας τις απαραίτητες ανακοινώσεις και τα μέτρα που εξαγγέλλει η καθώς και τα τελευταία νέα για την έκβαση της πανδημίας.

Η κ. Μακρή, αναγνωρίζοντας τον σοβαρό και κρίσιμο αγώνα που δίνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι του τύπου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αψηφώντας την επιβίωσή τους, ζητεί τη λήψη δέσμης μέτρων για την τους ανάλογης αυτής που ελήφθη για τις υιπες παραγωγικές ομάδες του τόπου.

Ταυτόχρονα, ζητεί, ευλόγως, την επιτάχυνση της απόδοσης της θεσμοθετημένης ενίσχυσης των τοπικών εφημερίδων αλλά και την εφαρμογή της ισχύουσας ς που δικαιολογεί την ελλιπή έκδοση (αριθμός σελίδων, αριθμός φύλλων) ή ακόμη και την αναστολή της έκδοσης των ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων για λόγους ανωτέρας βίας, όπως είναι τα μέτρα για την του κορωναϊού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση