Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τα ΜΜΕ
Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τα ΜΜΕ

Ερώτηση Ζέττας Μακρή για τα ΜΜΕ

Κοινοβουλευτική προς τον αρμόδιο υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Στέλιο Πέτσα κατέθεσε  αργά το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2020, η Ζέττα  Μακρή, στηρίζοντας αμέριστα τους δημοσιογράφους, εκδότες και επιχειρηματίες των , ιδιαιτέρως του τοπικού και περιφερειακού τύπου, που νυχθημερόν προσφέρουν αγόγγυστα τις τους παρά τις αντίξοες διαμορφούμενες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, δεδομένων των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό και ελαχιστο των κρουσμάτων της πανδημίας του κορωναϊού, οι συνήθεις οικονομικοί «αιμοδότες» του τύπου, όπως οι έμποροι, οι διαφημιζόμενοι αλλά και όσοι δημοσιεύουν αγγελίες και κοινωνικές , έχουν αποσυρθεί «μένοντας ».

Ολοένα και περισσότερο, ο συγκεκριμένος κλάδος βυθίζεται στην οικονομική ύφεση καθώς πλήττεται από μείωση της ύλης, τη δραματική μείωση είσπραξη διαφημίσεων και συνδρομών, ενώ, παράλληλα, βρίσκεται αντιμέτωπος και με προβλήματα εκτύπωσης και διανομής των εφημερίδων.

Πάραυτα, οι και επιχειρηματίες των συνεχίζουν, με αυταπάρνηση και ιδιαίτερη προσοχή, να βρίσκονται στις επάλξεις του καθήκοντος δημοσιοποιώντας τις απαραίτητες ανακοινώσεις και τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση καθώς και τα τελευταία νέα για την έκβαση της πανδημίας.

Η κ. Μακρή, αναγνωρίζοντας τον σοβαρό και κρίσιμο αγώνα που δίνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι του τύπου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αψηφώντας την επιβίωσή τους, ζητεί τη λήψη δέσμης μέτρων για την προστασία τους ανάλογης αυτής που ελήφθη για τις υπόλοιπες παραγωγικές ομάδες του τόπου.

Ταυτόχρονα, ζητεί, ευλόγως, την επιτάχυνση της απόδοσης της θεσμοθετημένης ενίσχυσης των τοπικών εφημερίδων αλλά και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που δικαιολογεί την ελλιπή έκδοση (αριθμός σελίδων, αριθμός φύλλων) ή ακόμη και την της έκδοσης των ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων για λόγους ανωτέρας βίας, όπως είναι τα μέτρα για την του κορωναϊού.

"Αλιεύοντας" την είδηση