Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας
Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας

Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας

Η της ανεργίας στο 26,6% για το πρώτο τρίμηνο του 2015 έναντι του 26,1% του 2014, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, αντικρούει τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί ρεκόρ προσλήψεων, τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Παρατηρείται μια αντίφαση ανάμεσα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και σε αυτά που ανακοίνωσε η περί ρεκόρ προσλήψεων στο πρώτο πεντάμηνο του 2015. Γεγονός που οφείλεται στο ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης βασίζεται στα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που καταγράφει τις ροές απασχόλησης μόνο για τη μισθωτή εργασία, αποκλείοντας την αυτοαπασχόληση που κατέχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της συνολικής απασχόλησης στην πατρίδα μας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν από τη συνολική σε σχέση με το εργατικό δυναμικό της χώρας, (αποτελώντας τα επίσημα στοιχεία για όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς).

Αυτή η της ανεργίας, που ανατρέπει τα θετικά αποκλιμάκωσής της το 2014, οφείλεται πρωτίστως στο νέο υφεσιακό κύκλο που έχει πυροδοτήσει η με τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές της. Την ίδια στιγμή η του Υπουργείου Εργασίας επιδεικνύει μια απίστευτη ολιγωρία και καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισης της ανεργίας στη χώρα, ματαιώνοντας ή αναβάλλοντας τα περισσότερα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας.

“Πώς θα αντιμετωπιστεί η νέα αύξηση της ανεργίας;” καταλήγει η του βουλευτή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση