Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας
Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας

Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας

Η αύξηση της ανεργίας στο 26,6% για το πρώτο τρίμηνο του 2015 έναντι του 26,1% του 2014, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, αντικρούει τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί ρεκόρ προσλήψεων, τονίζει σε ερώτησή του ο ς Νέας ς Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Παρατηρείται μια αντίφαση ανάμεσα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και σε αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση περί ρεκόρ προσλήψεων στο πρώτο πεντάμηνο του 2015. Γεγονός που οφείλεται στο ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης βασίζεται στα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που καταγράφει τις ροές απασχόλησης μόνο για τη μισθωτή , αποκλείοντας την αυτοαπασχόληση που κατέχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της συνολικής απασχόλησης στην μας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν από τη συνολική απασχόληση σε σχέση με το εργατικό δυναμικό της χς, (αποτελώντας τα επίσημα στοιχεία για όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς).

Αυτή η αύξηση της ανεργίας, που ανατρέπει τα αποτελέσματα αποκλιμάκωσής της το 2014, οφείλεται πρωτίστως στο νέο υφεσιακό κύκλο που έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση με τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές της. Την ίδια στιγμή η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας επιδεικνύει μια απίστευτη ολιγωρία και καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισης της ανεργίας στη χ, ματαιώνοντας ή αναβάλλοντας τα περισσότερα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας.

“Πώς θα αντιμετωπιστεί η νέα αύξηση της ανεργίας;” καταλήγει η του βουλευτή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση