Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας
Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας

Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την αύξηση της ανεργίας

Η της ανεργίας στο 26,6% για το πρώτο τρίμηνο του 2015 έναντι του 26,1% του 2014, σύμφωνα με τελευταία της ΕΛΣΤΑΤ, αντικρούει τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί ρεκόρ προσλήψεων, τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Παρατηρείται μια αντίφαση ανάμεσα στα στοιχεία της και σε αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση περί ρεκόρ προσλήψεων στο πρώτο πεντάμηνο του 2015. Γεγονός που οφείλεται στο ότι η της κυβέρνησης βασίζεται στα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που καταγράφει τις ροές απασχόλησης μόνο για τη μισθωτή εργασία, αποκλείοντας την αυτοαπασχόληση που κατέχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της συνολικής απασχόλησης στην πατρίδα μας. Τα στοιχεία της προκύπτουν από τη συνολική απασχόληση σε σχέση με το εργατικό δυναμικό της χώρας, (αποτελώντας τα επίσημα στοιχεία για όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς).

Αυτή η αύξηση της ανεργίας, που ανατρέπει τα θετικά αποτελέσματα αποκλιμάκωσής της το 2014, οφείλεται πρωτίστως στο νέο υφεσιακό κύκλο που έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση με τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές της. Την ίδια στιγμή η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας επιδεικνύει μια απίστευτη ολιγωρία και καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισης της ανεργίας στη χώρα, ματαιώνοντας ή αναβάλλοντας τα περισσότερα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας.

“Πώς θα αντιμετωπιστεί η νέα αύξηση της ανεργίας;” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση