Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση βουλευτή Χρ. Μπουκώρου για δυσλεκτικούς υποψηφίους Ενόπλων Δυνάμεων
Ερώτηση βουλευτή Χρ. Μπουκώρου για δυσλεκτικούς υποψηφίους Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση βουλευτή Χρ. Μπουκώρου για δυσλεκτικούς υποψηφίους Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής σχετικά με το ζήτημα του αποκλεισμού των δυσλεκτικών υποψηφίων από τις παραγωγικές σχολές των . Την ερώτηση συνυπογράφουν οχτώ ακόμη της Νέας Δημοκρατίας.

Η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής: «στο Προεδρικό Διάταγμα 17/2014, το Υπουργείο αποφάσισε να εντάξει για πρώτη φορά τη δυσλεξία, ως διαταραχή της μάθησης από παιδική ηλικία, στο “Γενικό Πίνακα Νοσημάτων, Παθήσεων και Βλαβών”, οδηγώντας στον αποκλεισμό των υποψηφίων με δυσλεξία από τη δυνατότητα ένταξης τους στις παραγωγικές σχολές των .

Συνέπεια αυτής της πρόβλεψης του Π.Δ. είναι ο των υποψηφίων σπουδαστών και από τις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς για την ένταξη σε αυτές αξιοποιείται ο ίδιος πίνακας που περιλαμβάνει το Π.Δ. 17/2014.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές είχαν, πριν την πρόβλεψη του Π.Δ. 17/2014 τη δυνατότητα προφορικής εξέτασης για την εισαγωγή τους στις παραγωγικές σχολές τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ υπήρξε και πρόσφατη του ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη δυνατότητα δυσλεκτικών σπουδαστών, (εισηγμένων στις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. προτού τεθεί σε εφαρμογή η πρόβλεψη του Π.Δ. 17/2014), να δίνουν προφορικές εξετάσεις στις σχολές τους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Θα συνεχίσει ο των υποψηφίων σπουδαστών με δυσλεξία από τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση