Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τους απόστρατους
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τους απόστρατους

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τους απόστρατους

Ερώτηση υπέβαλε ο Μαγνησίας της Χρυσής ς Παναγιώτης για τους απόστρατους αξιωματικούς στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εργασίας.

Η κατατεθείσα ερώτηση εστιάζεται στην ανάγκη επιλύσεως ζητημάτων, η άμεση διευθέτηση των οποίων αποτελεί πάγιο αίτημα των αποστράτων. Αρχικώς, η μη υλο των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες και απορρίπτουν ως αντισυνταγματικές τις υφιστάμενες , συνιστά κατάφωρη απαξίωση του Συντάγματος.

Ο Μαγνησίας μέσω της καίριας ερωτήσεώς του, καλεί τη να συμμορφωθεί στις διατάξεις του.

Δευτερευόντως ο Π. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η συνεχίσεως της συνδέσεως των συντάξεων των αποστράτων με τους μισθούς των εν ενεργεία, επιφέρει δραματική μείωση των οικονομικών παροχών, δυσανάλογη με την ηλικία, την πολυετή και πολύτιμη προσφορά των αποστράτων στην Πατρίδα.

Τέλος, σημαντική αναγκαιότητα αποτελεί το αίτημα των στρατιωτικών περί τροπολογίας ώστε να εξαιρεθούν τα ειδικά μισθολόγια από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν είναι δυνατόν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο των στελέχων των Ενόπλων Δυνάμεων να υπαχθεί στον Ε.Φ.Κ.Α, εξομοιούμενο έτσι με το ασφαλιστικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ο ρόλος που επιτελεί το προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων απέχει παρασάγγας από αυτόν των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Χρυσή ,όπως αναφέρει ο βουλευτής, βρίσκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αποτελεί και την αιχμή του δόρατος στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.

Αποτελεί όνειδος για μια ευνομούμενη πολιτεία, οι αξιωματικοί, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει ευόρκως με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος την Πατρίδα, να βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ομηρίας, ασύμβατη με τις υπηρεσίες τους προς το Έθνος.

"Αλιεύοντας" την είδηση