Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τους απόστρατους
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τους απόστρατους

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τους απόστρατους

υπέβαλε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τους απόστρατους αξιωματικούς στα υπουργεία και Εργασίας.

Η κατατεθείσα εστιάζεται στην ανάγκη επιλύσεως ζητημάτων, η άμεση διευθέτηση των οποίων αποτελεί πάγιο αίτημα των αποστράτων. Αρχικώς, η μη υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες και απορρίπτουν ως αντισυνταγματικές τις υφιστάμενες περικοπές, συνιστά κατάφωρη απαξίωση του Συντάγματος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας μέσω της καίριας ερωτήσεώς του, καλεί τη κυβέρνηση να συμμορφωθεί στις διατάξεις του.

Δευτερευόντως ο Π. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η διακοπή συνεχίσεως της συνδέσεως των συντάξεων των αποστράτων με τους μισθούς των εν ενεργεία, επιφέρει δραματική των οικονομικών παροχών, δυσανάλογη με την ηλικία, την πολυετή και πολύτιμη προσφορά των αποστράτων στην Πατρίδα.

Τέλος, σημαντική αναγκαιότητα αποτελεί το αίτημα των στρατιωτικών περί τροπολογίας ώστε να εξαιρεθούν τα ειδικά μισθολόγια από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν είναι δυνατόν το και συνταξιοδοτικό πλαίσιο των στελέχων των να υπαχθεί στον Ε.Φ.Κ., εξομοιούμενο έτσι με το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ο ρόλος που επιτελεί το προσωπικό των απέχει παρασάγγας από αυτόν των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Χρυσή ,όπως αναφέρει ο βουλευτής, βρίσκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αποτελεί και την αιχμή του δόρατος στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.

Αποτελεί όνειδος για μια ευνομούμενη πολιτεία, οι αξιωματικοί, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει ευόρκως με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος την Πατρίδα, να βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ομηρίας, ασύμβατη με τις τους προς το Έθνος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση