Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη επαναλειτουργίας λατομείων στο Ν. Πήλιο
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη επαναλειτουργίας λατομείων στο Ν. Πήλιο

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη επαναλειτουργίας λατομείων στο Ν. Πήλιο

Ερώτηση κατέθεσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Χρυσής Αυγής για την ανάγκη επαναλειτουργίας των λατομείων στο Νότιο Πήλιο καθώς 1 έτος έχουν να εργασθούν οι λατόμοι στο Καλαμάκι, και Συκή.

Από το 2014 και μετά οι λατόμοι τριών λατομείων των περιοχών Χορεύτρα Καλαμακίου, Πλατάνα Σανατόριο Νεοχωρίου και Παλιομέλισσο Συκής, αντίστοιχα δεν μπορούν να εργασθούν, καθώς οι που διέπουν τη λειτουργία τους έχουν λήξει από τον Νοέμβριο του 2014 για Νεοχωρίου και από τον Ιούλιο του 2015 για την περιοχή Παλιομέλισσο Συκής.

Συγχρόνως μέσα σε αυτά τα τρία (3) χρόνια η μοναδική Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων που ολοκληρώθηκε είναι αυτή του Καλαμακίου και αναμένεται η έγκρισή της από το Υπουργείο.

Η των άλλων λατομείων δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, ενώ η Επιθεώρηση Μεταλλείων που είναι υπεύθυνη για την τήρηση της λατομικής νομοθεσίας, έχει απαγορεύσει τις όποιες εργασίες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, οι οποίες καθυστερούν υπέρμετρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινά η θεώρηση - χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2022 #ΑμέΑ - https://t.co/frq3qOpjn6 -

  • Έργα και μελέτες για το #Πουρί και τη Μακρυρράχη #Πουρί - https://t.co/ag7UDjW1lL -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς» – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σε δύο φάσεις η ψυχρή εισβολή – Χιόνια και σε πεδινές περιοχές… - https://t.co/pPiXm6MHu2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση