Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη επαναλειτουργίας λατομείων στο Ν. Πήλιο
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη επαναλειτουργίας λατομείων στο Ν. Πήλιο

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την ανάγκη επαναλειτουργίας λατομείων στο Ν. Πήλιο

Ερώτηση κατέθεσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής για την ανάγκη επαναλειτουργίας των λατομείων στο Νότιο Πήλιο καθώς 1 έτος έχουν να εργασθούν οι στο , και .

Από το 2014 και μετά οι τριών λατομείων των περιοχών Χορεύτρα Καλαμακίου, Πλατάνα Σανατόριο Νεοχωρίου και Παλιομέλισσο Συκής, αντίστοιχα δεν μπορούν να εργασθούν, καθώς οι περιβαλλοντικοί όροι που διέπουν τη λειτουργία τους έχουν λήξει από τον Νοέμβριο του 2014 για Νεοχωρίου και από τον Ιούλιο του 2015 για την περιοχή Παλιομέλισσο Συκής.

Συγχρόνως μέσα σε αυτά τα τρία (3) χρόνια η μοναδική Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων που ολοκληρώθηκε είναι αυτή του Καλαμακίου και αναμένεται η έγκρισή της από το Υπουργείο.

Η των άλλων λατομείων δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, ενώ η Επιθεώρηση Μεταλλείων που είναι υπεύθυνη για την τήρηση της λατομικής νομοθεσίας, έχει απαγορεύσει τις όποιες , μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, οι οποίες καθυστερούν υπέρμετρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση