Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την ανάγκη μόνιμης λειτουργίας και αξιοποιήσεως του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου με σκοπό τη διενέργεια τακτικών διεθνών πτήσεων σε μόνιμη βάση.

ΌΠως αναφέρει ο βουλευτής “Το στη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους περιφερειακούς αερολιμένες της Ελλάδας υψηλών τεχνικών υποδομών, ενώ η γεωγραφική προνομιακή του θέση, τον καθιστά ένα σημαντικό κόμβο εναέριων συγκοινωνιών. Λόγω του ότι το παραμένει στην ουσία ανεκμετάλλευτο, η περιοχή της Θεσσαλίας έχει αποκλεισθεί από κάθε αναπτυξιακή τουριστική προοπτική. Η ντόπια αγορά χάνει εκατομμύρια ευρώ, ενώ αποκλείεται και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Εμφανώς ανεπαρκής και στα όρια του εμπαιγμού ήταν η απάντηση της υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αφού στην ουσία με σοφίσματα αμφισβήτησε τα ισχύοντα πραγματικά περιστατικά, της μη αξιοποιήσεως δηλαδή των σημαντικών πλεονεκτημάτων του αερολιμένα. Γνωστή είναι άλλωστε η τακτική των εκπροσώπων της συγκυβερνήσεως να υπεισέρχονται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και λεονταρισμούς με σκοπό να αποφύγουν την ουσία των προβλημάτων. Και τι να ισχυρισθεί άλλωστε, αφού το μόρφωμα της συγκυβερνήσεως έχει εκποιήσει συν τοις άλλοις τα περιφερειακά αεροδρόμια, ενέργεια την οποία δικαιολογούν ανερυθριάστως ως «αξιοποίηση».

Ο Π. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου ως βασικός πυλώνας τουριστικής εισδοχής στην Κεντρική Θεσσαλία, θα αποτελέσει την αρχή μιας πολυδιάστατης ανάκαμψης στην τοπική οικονομία όλες τις εποχές του έτους».»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση