Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ς Χρυσής Αυγής  με αφορμή τα που εκτυλίχθησαν για πολλοστή φορά από αλλοδαπούς στο .
Προχθές Γεωργιανός έσπασε το τζάμι εξωτερικής σκοπιάς ς, ενώ, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, παραμονές Πρωτοχρονιάς δύο υπάλληλοι υπέστησαν από Αφγανούς κρατουμένους.
Ο 20χρονος Γεωργιανός κρατούμενος, που μάλιστα είχε εμπλακεί τον περασμένο Νοέμβριο στην καταστροφή εσωτερικής κάμερας ασφαλείας του καταστήματος, έσπασε, το τζάμι σκοπιάς στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος. Απείλησε δε ότι θα το ξαναπράξει αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του να μεταφερθεί στις Φυλακές Αυλώνα.

Γενικώς οι επιθέσεις εις βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στις φυλακές αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί οι επιθέσεις κατά εργαζομένων μέσα στις φυλακές και η πολιτική μας ηγεσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Παραμονές Πρωτοχρονιάς δύο συνάδελφοί μας γρονθοκοπήθηκαν από Αφγανούς κρατουμένους στο ειδικό Κατάστημα κράτησης Νέων ». Τονίζει επίσης ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβούν και άλλα χειρότερα αν ακολουθηθεί η ίδια τακτική της ασυδοσίας και ζητάει εκ νέου από τον υπουργό Δικαιοσύνης να συναντηθεί μαζί της, να ακούσει της απόψεις της, τα προβλήματα και τις προτάσεις της, «έστω και μετά από παρατεταμένη χρονοκαθυστέρηση».

Ο βουλευτής ς Ηλιόπουλος ρωτά τo υπουργείo Δικαιοσύνης:

1)     Γιατί υπάρχει τόση ελαστικότητα και ασυδοσία όσον αφορά τη συμπεριφορά των κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρατήσεως Νέων , κατάσταση που ευνοεί επιθέσεις και τραυματισμούς εις βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων;

2) Θα εισακουσθούν τα αιτήματα της «Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας», ώστε να αποσοβηθούν δυσάρεστα γεγονότα εις βάρος της σωματικής τους ακεραιότητας;

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση