Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση Κων. Μαραβέγια για τα προβλήματα καταβολής επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες
Ερώτηση Κων. Μαραβέγια για τα προβλήματα καταβολής επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Ερώτηση Κων. Μαραβέγια για τα προβλήματα καταβολής επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών  Χ. Σταϊκούρα για τα προβλήματα καταβολής του επιδόματος των σε ελεύθερους , κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, σύμφωνα με ελεύθερους που κατ’ αρχάς δικαιούνταν την ειδική αποζημίωση των , έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στην εφαρμογή του κριτηρίου περί κατά τον τελικό καθορισμό των δικαιούχων από την ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, τα προβλεπόμενα που πρέπει να πληρούν σωρευτικά και οι ατομικές προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ είναι τα εξής:

1. Η επιχείρηση να έχει υποβάλει μέχρι και την 20η Μαρτίου 2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 της δήλωσης Ε3) μεγαλύτερο του μηδενός,

2. Η επιχείρηση να έχει υποβάλει μέχρι και την έναρξη ισχύος του μέτρου όλες τις για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020.

3. Η επιχείρηση να μην είναι σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο της ΑΑΔΕ ή από τη μη υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ, μέχρι και την έναρξη ισχύος του μέτρου, καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2020.

Επειδή σε πολλές περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων υπάρχουν περισσότεροι του ενός ΚΑΔ οι οποίοι ενδέχεται να προκαλούν και το πρόβλημα στην ορθή εφαρμογή του κριτηρίου περί ΦΠΑ, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό:

1. Πως εφαρμόζεται το εν λόγω κριτήριο σε περιπτώσεις πολλαπλών ΚΑΔ

2. Εξετάζεται το ξεμπλοκάρισμα περιπτώσεων όπου η ατομική επιχείρηση από το νόμο δεν ήταν υπόχρεη σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ για τον ΚΑΔ βάσει του οποίου δικαιούται την ειδική αποζημίωση;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση