Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση  Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπουργό Οικονομικών
Ερώτηση  Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπουργό Οικονομικών

Ερώτηση  Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπουργό Οικονομικών

Ανφορικά με δηλώσεις του τελευτίου στην ΔΕΕΠ Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας, στο Βόλο

Ερώτηση κατέθεσε η αν. τομεάρχης Οικονομικών και πρώην υφυπουργός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας στοιχεία σχετικά με τις δηλώσεις του τελευταίου στην ΔΕΕΠ Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο.

Ο κ. Σταϊκούρας πραγματοποίησε ομιλία κατά την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Μαγνησία το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Πολιτεία βοήθησε 12.739 , δίνοντας περισσότερα από 272 εκ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2021 οι των κατοίκων του Νομού ανήλθαν σε 2,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 365 εκ. ευρώ από το τέλος του 2019. Αυτό σημαίνει, συνέχισε «ότι μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική , κοινωνία και Πολιτεία τα καταφέραμε να βγούμε ισχυροί».

Η κ. Παπανάτσιου στην ερώτησή της τονίζει ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους πολίτες Μαγνησίας, καθώς μεγάλη μερίδα εκ των επιχειρηματιών της περιοχής δεν έχει λάβει στήριξη από την Πολιτεία ή έχει λάβει ελλιπή και καθυστερημένα.

Παράλληλα, αναστάτωση επικρατεί και με την δήλωση περί ποσού 2,1 δισ. ευρώ καταθέσεων, αυξημένων κατά 365 εκ. ευρώ από το τέλος του 2019, που σύμφωνα με τον υπουργό διατηρούν στις τράπεζες οι κάτοικοι του Νομού. Η δήλωση αυτή ως γεγονός, αναφέρει η βουλευτής, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες της Μαγνησίας, οι οποίοι στη πλειοψηφία τους πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ειδικά σήμερα που η ακρίβεια έχει αγγίξει δυσθεώρητα ύψη.

Καθώς η γεννά αβεβαιότητα, η αποταμίευση τείνει να αυξάνεται, χωρίς ωστόσο αυτό το γεγονός να συνεπάγεται την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας, ούτε σαφώς να συνδέεται με οποιαδήποτε στήριξη από πλευράς Πολιτείας, επισημαίνει η βουλευτής.

Επειδή, τα ποσά που αναφέρθηκαν, είτε σε επίπεδο στήριξης, είτε σε επίπεδο καταθέσεων, δεν αφορούν στην πλειοψηφία της κοινωνίας του Μαγνησίας που μοχθεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες και επίσης, δεν μπορεί να ακούγονται από τα πιο επίσημα χείλη, διάσπαρτα νούμερα, που δεν αφορούν στους πολλούς, προκειμένου να ενισχύουν το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι «όλα τα έκανε περίφημα», η κ. Παπανάτσιου ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να παράσχει συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με το πώς κατανεμήθηκε το συνολικό ποσό στις του Νομού και συγκεκριμένα πόσες επιχειρήσεις της Μαγνησίας ενισχύθηκαν. Τέλος, ερωτά σε τι ποσά ανέρχονται οι των πολιτών της Μαγνησίας στις τράπεζες, από που προκύπτουν αυτά τα ποσά τα οποία επικαλείται ο υπουργός και ποια είναι η διαστρωμάτωση της αύξησης των καταθέσεων ανά εισοδηματική και επαγγελματική κατηγορία πολιτών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση