Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση  Κ. Παπανάτσιου για την παράταση προθεσμιών για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις
Ερώτηση  Κ. Παπανάτσιου για την παράταση προθεσμιών για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις

Ερώτηση  Κ. Παπανάτσιου για την παράταση προθεσμιών για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις

Στη Βουλή φέρνει η ν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κτερίνα Παπανάτσιου, με τη συνυπογραφή του τομεάρχη  Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αν. τομεάρχη  Αλεξιάδη Τρύφωνα, το θέμα της ς όλων των προθεσμιών για οντοτήτων και επιτηδευματιών.

Στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας, απευθυνόμενη στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, τονίζει ότι η πανδημία του COVID-19 που μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τη χ μας το τελευταίο διάστημα, έχει τεράστιες επιπτώσεις στην δημόσια υγεία και παράλληλα στην οικονομική του τόπου.

Ως εκ τούτου, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για περαιτέρω δραστικές αποφάσεις, που θα καταλαμβάνουν όλες τις επιχειρήσεις και θα προστατεύουν όλους τους εργαζόμενους της χς.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει η Βουλευτής, θα πρέπει να εξεταστεί η της προθεσμίας υποβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς οι λογιστές – φοροτεχνικοί των επιχειρήσεων, πλήττονται εξίσου από την νέα πανδημία.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι περί τα τέλη Μαρτίου και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι καταληκτική ημερομηνία υποβολής εκ μέρους των επιχειρήσεων, πληθώρας φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η απουσία των ανωτέρω επαγγελματιών από τις επιχειρήσεις, λόγω κρούσματος ή και λόγω περιορισμού των μετακινήσεων και των συναθροίσεων, οδηγεί εκ των πραγμάτων σε καθυστερήσεις στον έλεγχο, την στοιχείων και την ορθή απόδοση της οικονομικής κατάστασης των εταιριών.

Για το λόγο αυτό, η βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν πρόκειται να προβούν σε χορήγηση παράτασης όλων των προθεσμιών για τις των επιχειρήσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες λογιστές και φοροτεχνικοί.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση