Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Ι. Λαϊνα για τις παιδικές χαρές
Ερώτηση Ι. Λαϊνα για τις παιδικές χαρές

Ερώτηση Ι. Λαϊνα για τις παιδικές χαρές

Ερώτηση προς τον Αντιδήμρχο Βόλου τεχνικών υπηρεσιών Αθ. Στυρίδη κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου Ι. Λαϊνας, με θέμα την αποκατάσταση των παιδικών χαρών στην ενιαία πόλη.
Η ερώτηση του κ. Λαϊνα γίνεται με αφορμή σχετικό φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας “pagasistikosnews.com”, προκειμένου να αναδειχτεί το θέμα αποκατάστασης των παιδικών χαρών ενόψει καλοκαιρινής περιόδου ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και χωρίς να ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος.
Ειδικότερα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος αναφέρει: “Ερωτάται η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου αν θα προβεί και πότε σε αποκατάσταση των παιδικών χαρών , δεδομένου ότι στο εξής οι καιρικές συνθήκες και οι διακοπές θα οδηγήσουν και παιδιά εκεί . Η εικόνα που παρουσιάζουν είναι δυστυχώς παρατημένοι παιδότοποι. Θα σας αναφέρω π.χ τη παιδική στην αρχή του Πάρκου Αγίου νσταντίνου και πίσω από τη πιάτσα των ταξί . Πάρα πολλοί πηγαίνουν στα μαγαζιά (καφετέριες) ή κάνουν βόλτα στο και τα παιδιά τους πηγαίνουν στη συγκεκριμένη παιδική που μόνο ασφάλεια δε προσφέρει διότι η μεγάλη κούνια είναι σπασμένη . Το 2ο παράδειγμα , αφορά τη έα Ιωνία και συγκεκριμένα στο Λαμπράκη, όπου οι κούνιες είναι σάπιες έτοιμες να πέσουν και μια τσουλήθρα έχει σκισμένες λαμαρίνες και σπασμένες τάβλες . ΄Αμεση πηγή κινδύνου για όλα τα μικρά παιδιά . Το Δ.Σ. έχει πάρει απόφαση προκειμένου να κλείσουν οι παιδικές χαρές λόγω ακαταλληλότητας γιατί δε πληρούνταν οι προδιαγραφές . Ερωτάται ο κ.Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αν υπάρχει πρόοδος ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα που αφαιρεί τη χαρά του παιχνιδιού στις παιδικές χαρές και παιδότοπους της πόλης μας των μικρών παιδιών και το δικαίωμά τους στο παιχνίδι.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση