Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση για την εκατάσταση αντλιοστασίου ακαθάρτων στο πάρκο, στα «Αστέρια» Αγριάς από την «δύναμη Βόλου»
Ερώτηση για την εκατάσταση αντλιοστασίου ακαθάρτων στο πάρκο, στα «Αστέρια» Αγριάς από την «δύναμη Βόλου»

Ερώτηση για την εκατάσταση αντλιοστασίου ακαθάρτων στο πάρκο, στα «Αστέρια» Αγριάς από την «δύναμη Βόλου»

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε η δημοτική παράταξη «δύναμη Βόλου» για την εκατάσταση αντλιοστασίου ακαθάρτων στο πάρκο, στην περιοχή «Αστέρια» Αγριάς .

Χαρακτηριστικά στην ερώτηση αναφέρεται:

Στις 14 Απριλίου 2016, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς, αποφάσισε, ομόφωνα, ότι είναι αντίθετο στην εγκατάσταση αντλιοστασίου ακαθάρτων στον κοινόχρηστο χώρο (πάρκο) στην περιοχή Αστέρια, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί « τον μόνο χώρο αναψυχής και πρασίνου στην περιοχή» (Αρ. Αποφ. 10/2016).

Εκπρόσωποι των κατοίκων και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής με υπόμνημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αλλά και με άλλες επίσημες παρεμβάσεις στην ΔΕΥΑΜΒ, ζητούν να μη κατασκευασθεί το αντλιοστάσιο Α4 στον μοναδικό χώρο πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή αλλά προτείνουν εναλλακτική λύση, να γίνει εγκατάστασή του αντλιοστασίου σε διαθέσιμο, κοινόχρηστο οικόπεδο, απέναντι στις εγκαταστάσεις της ΕΛΙΝ. Επιπροσθέτως, θέτουν υπό αμφισβήτηση τον ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου πάρκου.

Πέρα από την αντίθεση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς αλλά και την καθημερινή κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, εκπρόσωποι τους επισημαίνουν ότι η προτεινόμενη εναλλακτική λύση δεν επιφέρει επιπλέον κατασκευαστικό κόστος, έχουν λάβει προφορικές δεσμεύσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία ότι είναι εφικτή η εναλλακτική λύση, δηλ. και η χρήση του οικοπέδου έμπροσθεν της ΕΛΙΝ αλλά και διαβεβαιώσεις ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η χρηματοδότηση του έργου έπειτα από την προτεινόμενη τροποποίηση της μελέτης.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα παραπάνω, και ιδιαίτερα την ομόφωνη αντίθετη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγριάς αλλά και την εύλογη και καθολική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, ερωτάται η ΔΕΥΑΜΒ:

 

  1. Για ποιους λόγους η ΔΕΥΑΜΒ δεν προχωρά άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες (τροποποίηση μελέτης, συντονισμός με τα συναρμόδια Υπουργεία) ώστε να εγκατασταθεί το αντλιοστάσιο Α4 σε οικόπεδο έμπροσθεν της ΕΛΙΝ ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση αντλιοστασίου ακαθάρτων στον μοναδικό χώρο πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή ;

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασθενής σεισμική δόνηση το μεσημέρι στην Σκιάθο - https://t.co/LZBKkt17HL -

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

"Αλιεύοντας" την είδηση