Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου για παράταση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων
Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου για παράταση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων

Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου για παράταση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων

Παράταση για την καταβολή των οφειλών του , της εφορίας και του ΙΚΑ των ελεύθερων επαγγελματιών του εμπορικού κόσμου ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Η του Μαγνησίας έχει ως εξής: «Εκατοντάδες χιλιάδες του εμπορικού κλάδου βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να πλήττονται συνεχώς από την οικονομική αστάθεια των τελευταίων μηνών και τις γενικότερα. Η καθημερινότητα για το σύνολο των εμπόρων έχει γίνει ένας ατέρμονος αγώνας επιβίωσης, καθώς οι υποχρεώσεις και τα χρέη συνεχώς αυξάνονται, ενώ η αγοραστική δύναμη του κοινού έχει μειωθεί σημαντικά, ειδικότερα το διάστημα της τραπεζικής αργίας και των «».

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να οδηγούνται σε λουκέτο και οι επιχειρηματίες, που έχουν απομείνει, να αγωνιούν νυχθημερόν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τον , την εφορία και το ΙΚΑ, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν εν μέσω πλήρους οικονομικής εξαθλίωσης.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους ευελπιστούσαν, λόγω των εκπτώσεων του καλοκαιριού, να πάρουν μια μικρή ανάσα. Εντούτοις, το τρίμηνο αυτό αποδεικνύεται καταστροφικό και η ζημία που υφίσταται ο εμπορικός ιδιαίτερα μεγάλη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να διευκολύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες του εμπορικού κλάδου στην καταβολή των οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ, την εφορία και το ΙΚΑ, δεδομένου ότι έχουν πληγεί ανεπανάληπτα εξαιτίας της τραπεζικής αργίας και των συνεχιζόμενων «».

2) Εάν προτίθεται να δώσει παράταση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων αυτών μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση στην αγορά» καταλήγει η του Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση