Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ερώτηση Αθ. Λιούπη για την αμοιβή οικογενειακών ιατρών
Ερώτηση Αθ. Λιούπη για την αμοιβή οικογενειακών ιατρών

Ερώτηση Αθ. Λιούπη για την αμοιβή οικογενειακών ιατρών

 

Ερώτηση κατάθεσε  ο βουλευτής Μαγνησίας Αθ. Λιούπης  για την αμοιβή οικογενειακών ιατρών προς τον  υπουργό Υγείας  Βασ. Κικίλια για την αμοιβή οικογενειακών ιατρών.

 Ο κ. Λιούπης αναφέρει:  “Με τον Ν. 4486/2017 καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού στην ΠΦΥ.

Με την  αριθμ. απόφ. ΕΑΛΕ/Γ.Π./96258/2017 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β’ 39), όπως τροποποιήθηκε και σχύει καθορίστηκε μεταξύ άλλων και ο τρόπος υπολογισμού του  ύψους της αμοιβής των οικογενειακών ιατρών ως εξής: «III. Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 4486/ 2017, οι οικογενειακοί ιατροί αμείβονται κατά κεφαλή για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης τους βάσει συντελεστών ανά ηλικιακή ομάδα, οι οποίοι ορίζονται ως ακολούθως: ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ             ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ/ΑΤΟΜΟ0 -16 ΕΤΩΝ                                     1,2017-44 ΕΤΩΝ                                    0,5645-64 ΕΤΩΝ                                    0,9665+ ΕΤΩΝ                                       1,09 Κατ` εξαίρεση, κατά το πρώτο έτος της ισχύος της σύμβασης, η αμοιβή των οικογενειακών ιατρών ανέρχεται για τους μεν Γενικούς Ιατρούς και Παθολόγους στα 1.801,09 € για τους δε Παιδίατρους στα 1.800,00 €. Μετά τη παρέλευση του έτους η αποζημίωση προσδιορίζεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία του εγγεγραμμένου σε αυτόν πληθυσμού ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000,00 €.».

Από τον περασμένο Ιούλιο που έληξε η πρώτη περίοδος ισχύος των συμβάσεων των οικογενειακών ιατρών, κατά την οποία κατ΄ εξαίρεση η μηνιαία αμοιβή τους ήταν σταθερή, πέρασαν ήδη αυτόματα στην δεύτερη φάση κατά την οποία η αμοιβή τους ορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών ανά ιατρό.

΄Ηδη από τον Αύγουστο 2019, μετά την αλλαγή του τρόπου αμοιβής των οικογενειακών ιατρών, ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. όχι μόνο δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να υπολογίζεται με το νέο καθεστώς η εν λόγω αμοιβή, αλλά δεν δέχεται πλέον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του (Ε-ΔΑΠΥ) ούτε την υποβολή των νέων τιμολογίων των οικογενειακών ιατρών με συνέπεια οι περίπου 600 οικογενειακοί ιατροί της χώρας να παραμένουν απλήρωτοι.

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ :

Ποια μέτρα θα λάβετε για την αποκατάσταση της εύρρυθμης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ε.Ο.Π.Π.Υ. και την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αμοιβών των οικογενεικών ιατρών;

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση