Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επτά λιγότερες αστυνομικές υπηρεσίες στη Μαγνησία
Επτά λιγότερες αστυνομικές υπηρεσίες στη Μαγνησία

Επτά λιγότερες αστυνομικές υπηρεσίες στη Μαγνησία

Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ίκος Τόσκας, ο ενικός ραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Με την αναδιάρθρωση μειώνεται κατά 21% ο συνολικός αριθμός των περιφερειακών υπηρεσιών, εξοικονομούνται οργανικές θέσεις κατά 12,7% , που θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες βάσει των πραγματικών τους αναγκών, μειώνονται κατά 10% τα μισθώματα.

Στο . Μαγνησίας, οι 22 υπηρεσίες μειώνονται σε 15 και, σύμφωνα με το σχέδιο εξοικονομούνται 53 θέσεις αστυνομικών.

Με βάση την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών  στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

 

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ,
β. ,
γ. Τμήμα Τροχαίας Βόλου,
δ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα ου,
η. Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου,
θ. και
ι. Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

 

 Στην ίδια Διεύθυνση θα  λειτουργήσουν επίσης:

α. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο ,

β. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Σκιάθου (Π.Χ.Δ.), ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο ,

γ. ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Ζαγοράς του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου και

δ. ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

 Πλέον τα Α.Τ. Βόλου και Ν. Ιωνίας συγχωνεύονται σε ένα Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ. Βόλου) που θα στεγάζεται στο αστυνομικό μέγαρο, στο ισόγειο του οποίου σήμερα στεγάζεται το Α.Τ. Ν. Ιωνίας και βρίσκονται τα κρατητήρια.

Ακόμη, μετονομάζονται σε Α.Τ. Νοτίου Πηλίου το Α.Τ. Μηλεών, σε Βορείου Πηλίου το Α.Τ. Περιφέρειας (Ανακασιά), ενώ παραμένει σε λειτουργία ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας υποβιβάζεται σε Σταθμό, ενώ στα Αστυνομικά Τμήματα Σκιάθου και Σκοπέλου θα λειτουργεί Γραφείο Διαβατηρίων, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση