Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Eπόμενες κινήσεις μετά την τουριστική έκθεση στη Σόφια
Eπόμενες κινήσεις μετά την τουριστική έκθεση στη Σόφια

Eπόμενες κινήσεις μετά την τουριστική έκθεση στη Σόφια

Στo πλαίσιo της προσπάθειας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας να συνεχίσει την παρουσία της στη βουλγαρική αγορά αλλά και να μεγαλώσει την παραμονή σε διανυκτερεύσεις των επισκεπτών στην περιοχή μας, έγινε επικοινωνία με μεγάλο τουριστικό γραφείο στη Σόφια, αμέσως μετά την παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου στην έκθεση “HOLIDAY & SPA 2016”, προκειμένου να διοργανωθεί ένα ταξίδι εξοικείωσης για 38 άτομα (tour operators και δημοσιογράφους που εργάζονται σε τουριστικά ΜΜΕ) και αντίστοιχα να φροντίσει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για τη φιλοξενία τους και τη ξενάγησή τους στην περιοχή.

Κατόπιν συνεννόησης, απεστάλη λίστα με τα ονόματα των tour operators και των δημοσιογράφων καθώς και τον χώρο στον οποίο εργάζονται (τουριστικά γραφεία σε Σόφια, Βάρνα, Φιλιππούπολη, Stara Zagora κ.τ.λ. καθώς σε περιοδικά τουριστικού περιεχομένου, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικό σταθμό και σε εφημερίδα πολιτιστικού περιεχομένου).
Με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με μια τετραήμερη αποστολή των 38 Βούλγαρων tour operators και δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν την Μαγνησία με σκοπό προώθησης της περιοχής μας στη Βουλγαρία, σε μια κοντινή χώρα όπου οι κατοικοί της και μελλοντικοί επισκέπτες της Μαγνησίας μπορούν να έρθουν οδικώς.

Στο κάλεσμα της οικονομικής υποστήριξης ανταποκρίθηκαν λίγοι αλλά ευαισθητοποιημένοι στην προσπάθεια προβολής και αναλυτικότερα:

Ως χορηγοί: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Βόλου, Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου και τουριστικό γραφείο Les Hirondelles μέσω του Pelion Voucher (παροχή λεωφορείου).

Αναλυτικότερα το ταξίδι γνωριμίας με την περιοχή είχε ως εξής: Μετά την άφιξή τους στο Βόλο, έγινε επίσκεψη στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, όπου γνώρισαν τον χώρο και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους τουρίστες.

Τα στελέχη του Volos Info τους διένειμε χάρτες και πληροφοριακό υλικό για την περιοχή. Έπειτα με ειδική άδεια από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, επισκέφθηκαν την Αργώ που βρίσκεται υπό συντήρηση σε ειδικό στεγασμένο χώρο. Οι κ.κ. Ντόκος, Κεχαϊδης και Ρωμούδης, πρόεδρος του Συλλόγου και κωπηλάτες της Αργούς αντίστοιχα, ξενάγησαν το group στην Αργώ και τους ενημέρωσαν για το ταξίδι.

Εντυπωσιάστηκαν από την Αργώ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πλήθος ερωτήσεων. Στη συνέχεια αναχώρησαν για Μακρινίτσα όπου έγινε επίσκεψη σε διάφορα αρχοντικά, καταλήγοντας στην Τσαγκαράδα όπου κατέλυσαν.

Την επόμενη μέρα αναχώρησαν για τα υπόλοιπα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, όπως Άγιος Ιωάννης, Χορευτό και Ζαγορά, στα οποία εκτός από τουριστικά αξιοθέατα επισκέφθηκαν και πολλά ξενοδοχεία. Το μεσημεριανό τους γεύμα έγινε στην ταβέρνα «Μεϊντάνι» στη Ζαγορά.

Το απόγευμα είχε προγραμματιστεί μια B2B συνάντηση στην Τσαγκαράδα μεταξύ ξενοδόχων και Βούλγαρων T.Os. Για τη συνάντηση είχε σταλεί πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας να παρευρεθούν όσοι ενδιαφέρονταν με προσφορές και ελκυστικά πακέτα.

Το επόμενο πρωί ξεκίνησαν για Νότιο Πήλιο όπου επισκέφθηκαν τα χωριά Χόρτο, Άφησσος, Μηλιές και Βυζίτσα καθώς και κάποια ξενοδοχειακά καταλύματα. Γευμάτισαν στην Άφησσο. Το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες», όπου τους δόθηκε κέρασμα από τον συνεταιρισμό. Επέστρεψαν στη βάση τους στην Τσαγκαράδα, και σε επίσημη εκδήλωση έγινε η παρουσίαση της περιοχής με χρήση προβολικού και οπτικοακουστικών μέσων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Βασίλης Χατζόπουλος και ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Ο κ. Χατζόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στο πρωταρχικό στάδιο μιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μιας βουλγαρικής Περιφέρειας μέσω ενός προγράμματος αγροτουρισμού. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. Ακολούθησε «Ελληνική Βραδιά» με πολύ κέφι και χορό.

Ο πρωταρχικός σκοπός του ταξιδιού εξοικείωσης με την περιοχή ήταν η επίσκεψη σε ξενοδοχεία και παραδοσιακά καταλύματα (hotel inspections).

Παρόλο που η παραμονή τους ήταν σύντομη όλες αυτές τις ημέρες οι καλεσμένοι είχαν εντυπωσιαστεί πραγματικά και απέκτησαν μοναδικές εμπειρίες, τις οποίες μοιραζόντουσαν με όλους κατά τη διαμονή τους.

Ειδικά οι δημοσιογράφοι μέχρι και την αναχώρησή τους δεν έπαυσαν να περιγράφουν τις εντυπώσεις τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σχολίασαν για το ταξίδι αυτό ότι «η φυσική ομορφιά του Πηλίου καθώς και η άψογη φιλοξενία του κόσμου που γνώρισαν θα προσπαθήσουν να την μοιραστούν μέσω των ταξιδιωτικών άρθρων που πρόκειται να γράψουν και υπόσχονται ότι θα ξανάρθουν σύντομα με τις οικογένειες τους αυτή τη φορά».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αυτοψία ΕΛΓΑ σε ζημιές που προκάλεσε η Μήδεια σε καλλιέργειες του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου - https://t.co/pSfgKOXSWh -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα δίκυκλο - https://t.co/NT71FwFO4t -

  • Ελαφρά τραυματίας νεαρός μοτοσικλετιστής - https://t.co/dkVF498z60 -

"Αλιεύοντας" την είδηση