Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εποικοδομητική συζήτηση ξενοδόχων με τον γ.γ. Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλο
Εποικοδομητική συζήτηση ξενοδόχων με τον γ.γ. Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλο

Εποικοδομητική συζήτηση ξενοδόχων με τον γ.γ. Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλο

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μγνησίς, σε συν με τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου και συναντήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, στα γραφεία της Ένωσης στο στο Βόλο.

Είχαν εποικοδομητική συζήτηση, όσον αφορά στα νέα , που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και περιμένουν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εργασίας, ειδικά για το κομμάτι των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας.

Συζητήθηκε το θέμα της τρίτης επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα βασίζεται στη μείωση του τζίρου και η οποία θα δοθεί μετά από πολλές διαβουλεύσεις και στις ατομικές επιχειρήσεις εποχιακής λειτουργίας, οι οποίες δεν έχουν ταμειακή μηχανή και είχαν αποκλειστεί από την προηγούμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα, που αφορούν στον τουριστικό κλάδο και κυριάρχησε στη συζήτηση το μεγάλο πρόβλημα με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb), το οποίο απασχολεί τόσο τους ξενοδόχους όσα και τα καταλύματα.

Συζητήθηκε ότι συνεχίζει να υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα του ΕΝΦΙΑ, ειδικά για τα εποχικά καταλύματα και ζητήθηκε να γίνεται η πληρωμή αντίστοιχα με τους μήνες λειτουργίας τους.

Δόθηκαν πολλές εξηγήσεις για επιμέρους θέματα και προβλήματα και περιμένουν να λυθεί το θέμα του αποκλεισμού από την επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις, από τις οποίες οικειοθελώς είχαν αποχωρήσει οι εργαζόμενοι.

ια το θέμα των τραπεζών και του αποκλεισμού των μικρών επιχειρήσεων εξήγησε ο γ.γ. ότι υπάρχει μια ενθαρρυντική αλλαγή πλέον στο πλαίσιο του προσωρινού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων της , η οποία αφορά στις επιχειρήσεις κάτω των 50 εργαζομένων.

Επίσης δόθηκε η ευκαιρία ακόμη μια φορά να εξηγήσουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και πιο συγκεκριμένα τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουρισμού και συζήτησαν για τις αλλαγές στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΑΣΙΑ» και την προσαρμογή του στις ανάγκες μεγάλου ποσοστού στην περιοχή μας ειδικά στα νησιά.

Σήμερα με την απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων δόθηκε μια σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις και πιθανώς αυτό το μέτρο να βοηθήσει στο άνοιγμα και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Ανανέωσαν το για την επόμενη συνάντηση ή τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να δουν την πορεία των πραγμάτων και πιθανόν νέα που θα χρειαστούν για την στήριξη των επιχειρήσεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση