Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η Επιτροπή Διαβούλευσης
Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η Επιτροπή Διαβούλευσης

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η Επιτροπή Διαβούλευσης

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ 2016 -2020 κι αναμένεται να επαναληφθεί αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 14.00, ανεξαρτήτως συμμετοχής αριθμού φορέων.

Από τους 40 φορείς και 17 πολίτες που προσκλήθηκαν, σήμερα παραβρέθηκαν μόλις τρία άτομα και συγκεκριμένα ο Προγραμματισμού Απ. Ζαρκάδας – Βεργής, ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς και ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασ. Ηλιόπουλος.

Το επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει 11 προτάσεις που είχε παρουσιάσει πέρυσι η Δημοτική Αρχή και αφορούν ανάπλαση της περιοχής Παλαιού Λιμεναρχείου, ενίσχυση και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου – συνεδριακού κέντρου, επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστό της πόλης και παρέμβαση στο φωτισμό της αστικής περιοχής.

Επίσης προβλέπονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με τη δημιουργία πέντε κυκλικών κόμβων και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό του Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Ακόμη, προβλέπεται να κατεδαφιστεί του κτίριο του Υγειονομικού, για διαμόρφωση πλατείας και ανάδειξη του κτιρίου Σπίρερ, να διαμορφωθούν τέσσερις αποθήκες του Τελωνείου Βόλου για χώρους συνάθροισης του κοινού, να γίνει παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.

Τέλος προβλέπεται να κατεδαφιστεί το κτίριο του πρώην κινηματογράφου «Νίκη», για δημιουργία χώρου στάθμευσης και ένα κτίριο επί των οδών Μαιάνδρου – Καισαρίας, ώστε ο χώρος να ενοποιηθεί με κοινόχρηστο χώρο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση