Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επιτυχής η ημερίδα για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Επιτυχής η ημερίδα για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ  που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Επιτυχής η ημερίδα για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα το Επιμελητήριο , με θέμα την παρουσίαση των πρώτων τεσσάρων προγραμμάτων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η ημερίδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσο επιχειρηματιών όσο και νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, με αποτέλεσμα η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου να είναι κατάμεστη από ενδιαφερομέ, πολλοί εκ των οποίων με το πέρας της ς ζήτησαν να ενημερωθούν πιο επισταμένα για τα προγράμματα που τους αφορούσαν. Τα νέα προγράμματα παρουσίασαν ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Παπαδούλης και ο Διευθυντής Οικονομικής Παρακολούθησης της ΑΕΔΕΠ Παναγιώτης Βενετσάνος.

Με την έναρξη της ς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, τόνισε ότι η πέμπτη προγραμματική περίοδος αποτελεί ένα στρατηγικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος ως προς την στόχευση, την εφαρμογή και την υλοποίησή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτή την στιγμή, ελλείψει του αναπτυξιακού νόμου και της αδυναμίας πρόσβασης στην , αποτελεί το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουν οι υφιστάμενες και οι νέοι για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους».

Ο κ. Μπασδάνης σημείωσε επίσης πως ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να μείνει στάσιμος, παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Αντίθετα, θα πρέπει να ξεπεράσει την εσωστρέφειά του και να θέσει νέους στόχους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την επένδυση στην και την εξωστρέφεια.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Μπασδάνης, υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται πάντα δίπλα στους επιχειρηματίες και σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, διαθέτοντας εξειδικευμένο προσωπικό για την ενημέρωσή τους επί των προγραμμάτων, αλλά και για να συζητήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και το πώς αυτή μπορεί να προσαρμοστεί στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει κάθε πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Παπαδούλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η των νέων προσκλήσεων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 είναι η ηλεκτρονική αξιολόγηση των υποβαλλόμενων προτάσεων.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως τα προγράμματα θα έχουν ευρεία αποδοχή και πως σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα, περισσότερο εξειδικευμένα, που θα στοχεύουν σε τομείς της αγοράς και όχι μόνο σε κομμάτια της ανεργίας.

Σημειώνεται πως τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 είναι τα εξής: «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», «Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», «Νεοφυής επιχειρηματικότητα», «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

εσπα (2)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση