Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επιστολή ΤΕΕ προς Βουλευτές Μαγνησίας
Επιστολή ΤΕΕ προς Βουλευτές Μαγνησίας

Επιστολή ΤΕΕ προς Βουλευτές Μαγνησίας

Το τοπικό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος απευθύνει την παρακάτω επιστολή στους Μαγνησίας ενημερώνοντας για την μη κατάργηση των άρθρων 38 και 39 του . 4331/2015.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

“Όπως πληροφορούμαστε από το opengov.gr, στα πρώτα 48 προαπαιτούμενα που συζητούνται με τους θεσμούς, περιλαμβάνεται και «…η επανένταξη και κατάργηση των προβλέψεων για το συνταξιοδοτικό σύστημα που θεσπίστηκαν με τους όμους 4325/15 και 4331/15 (άρθρα 21,24,28,31,37,38,39,75,76) σε συμφωνία με τους δανειστές».

Τα άρθρα αυτά αφορούν ασφαλισμένους του Ταμείου μας και ρυθμίζουν επιμέρους διατάξεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν γενικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ούτε αλλάζουν κάτι σχετικό με ηλικιακά όρια ή άλλους όρους συνταξιοδότησης ή ύψος συντάξεων.

Ειδικότερα με το άρθρο 38 του Ν. 4331/2015 δόθηκε δυνατότητα απεμπλοκής ορισμένων ασφαλισμένων που δεν είχαν δικαίωμα συνταξιοδότησης εξ αιτίας οφειλών που είχαν συσσωρευτεί λόγω της σοβαρής οικονομικής ς που επικρατεί στη χώρα και ειδικότερα στον επαγγελματικό χώρο των μηχανικών, υγειονομικών και νομικών. Άλλωστε η εν λόγω ρύθμιση δεν επέφερε ζημία στο ταμείο, αλλά αντίθετα διευκόλυνε την είσπραξη οφειλόμενων εισφορών.

Με τη διάταξη του άρθρου 39 του Ν. 4331/2015 προβλέφτηκε μικρή ελάφρυνση των καταβαλλόμενων εισφορών μόνο για τη διετία 2015-2016 οι οποίες είχαν υπέρμετρα αυξηθεί το 2011 εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα δόθηκε η δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους μετά την 1/1/1993 ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ ενώ προβλέφτηκε κάποια μικρή μείωση των εισφορών των ασφαλισμένων πριν την 31/12/1992.

Η κατάργηση των ως άνω διατάξεων πέραν της άδικης μεταχείρισης των συναδέλφων, δημιουργεί στον φορέα πολλαπλά προτα τα οποία αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ, Στυλιανός Πλιάκης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

«Οποιαδήποτε σκέψη για τροποποίηση ή κατάργηση της εν λόγω διάταξης πέραν από τα ανωτέρω προτα που θίγουν την του ταμείου θα οδηγήσει και σε ανυπέρβλητα προβλήματα τις υπηρεσίες και τους ασφαλισμένους του ταμείου, καθόσον θα υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια επαναφοράς των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση.

Ασφαλισμένοι που έχουν καταταγεί ήδη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και έχουν καταβάλει τις αντίστοιχες εισφορές, είναι αδύνατον νομικά να επανέλθουν σε προηγούμενο καθεστώς. Αντιστοίχως ασφαλισμένοι που δεν έχουν προλάβει να υπαχθούν στον άνω καθεστώς θα στραφούν κατά του ταμείου για άνιση μεταχείριση.

Αυτονόητο είναι πως τυχόν αναδρομική κατάργηση των εν λόγω ρυθμίσεων που θα επιφέρει αναδρομικές ήδη καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών θα κριθεί με τα πάσης βεβαιότητας αντισυνταγματική από τα δικαστήρια».

Δηλώνουμε ως Μαγνησίας την αντίθεσή μας στην κατάργηση των άρθρων 38 και 39 του 4331/2015 και σας καλούμε να καταψηφίσετε το άρθρο 11 από τα 48 προαπαιτούμενα.

Ο κλάδος των μηχανικών μαστίζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση και οφείλουμε να τον προστατεύσουμε από περαιτέρω άδικη μεταχείριση.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση