Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επίσπευση έκδοσης ΚΥΑ για Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις ζητά η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ
Επίσπευση έκδοσης ΚΥΑ για Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις ζητά η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ

Επίσπευση έκδοσης ΚΥΑ για Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις ζητά η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ

Στο θέμα των πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων, επανέρχεται με νέα της, προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ζητώντας ενημέρωση για την έκδοσης σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μετά την ψήφιση του Ν.4643/2019-ΦΕΚ193/Α΄.

Αναλυτικά η επιστολή: «Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 18/8-1-2020 έγγραφό μας, σχετικά με τις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και λόγω της παρέλευσης του διμήνου από την ημέρα ψήφισης του σχετικού Νόμου, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, για την έκδοσης της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιουργούνται κυρίως στο Νομό μας από ανθρώπους που επιθυμούν να επενδύσουν, αλλά δεν μπορούν, ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να επισπευσθεί, η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να εκδοθούν και οι Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε την προσπάθεια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου – ΕΒΟΛ, που επιχειρεί μια νέα επένδυση που θα αφορά στη φωτοβολταϊκών ή αιολκών πάρκων, ύψους περίπου εκ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας. Αν και έχουν κατατεθεί δέκα (10) σχετικοί φάκελοι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, η υπόθεση παραμένει στάσιμη, λόγω της μη έκδοσης σχετικής ΚΥΑ για τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, μετά την ψήφιση του Ν.4643/2019-ΦΕΚ193/Α΄.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και για τη δημιουργία νέων επενδύσεων και ότι θα δείτε το εν λόγω θέμα με τη δέουσα προσοχή, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε την απάντησή σας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση