Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Eπισκευή αλιευτικού καταφυγίου στη Ν. Αγχίαλο
Eπισκευή αλιευτικού καταφυγίου στη Ν. Αγχίαλο

Eπισκευή αλιευτικού καταφυγίου στη Ν. Αγχίαλο

Θετικός είναι ο Δήμος στην επισκευή του κρηπιδότοιχου του Δημοτικού Λιμενίσνου Ν. Αγχιάλου και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στη σημερινή της συνεδρίαση εξέφρασε γνώμη επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Φορέας του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και η μελέτη αναφέρει ότι πρόκειται για υφιστάμενο αλιευτικό καταφύγιο που στερείται περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Στον λιμενίσκο θα γίνει καθαίρεση και ανακατασκευή του κατεστραμμένου τμήματος του κρηπιδώματος σε μήκος περίπου 25 μέτρων.

Για να γίνει η επισκευή, απαιτείται νομιμοποίηση των υφιστάμενων κατασκευών στην καθορισμένη ζώνη αιγιαλού στο λιμανάκι Πυράσου Ν. Αγχιάλου και παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού στο Δήμο Βόλου.

Σκοπός της ΜΠΕ είναι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων του συνολικού έργου (υφιστάμενες υποδομές και αντικατάσταση κρηπιδότοιχου), ενώ με βάση τη μελέτη δεν αναμένονται γενικά δυσμενείς επιδράσεις στο περιβάλλον κατά τη λειτουργία και την κατασκευή του έργου.

Στη γνωμοδότησή του για το έργο το ΤΕΕ επισημαίνει ότι θα επισκευάσει – βελτιώσει ήδη υφιστάμενες υποδομές, δεν γίνεται επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η επισκευή του κατεστραμμένου τμήματος θα εμποδίσει την κατάρρευση μεγαλύτερου τμήματός του, καθώς με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται επέκταση της διάβρωσης σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Το ΤΕΕ σημειώνεται ότι η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στην ασφαλή λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου και η ένταξη του του λιμένα στο «σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων» του Οργανισμού Λιμένος Βόλου θα συμβάλλει στη βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του λιμενίσκου και ιδιαίτερα των Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να απομακρυνθούν κενωθέντα περίπτερα επί της Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία, δύο στη Ν. Αγχίαλο, καθώς και ενός επί των οδών Πολυμέρη – Ι. Τζάνου.

Επίσης αποφασίστηκε να κοπούν δύο κορμοί ελαιόδενδρων επί των οδών Γαμβέτα & Δημ. Γεωργιάδου, διότι εμποδίζουν χώρο στάθμευσης στην πυλωτή και μετά από εισήγηση της υπηρεσίας.

Τέλος, η ΕΠΖ ενέκρινε την αμφιδρόμηση τμήματος της οδού Μητρ. Γρηγορίου από Ζάχου έως Παγασών, με τον σύμβουλο της ΛΑΣ Θόδωρο Τσαλούχα να ψηφίζει αρνητικά, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή εξυπηρετεί συμφέροντα πολυκαταστήματος στο Old City και θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση