Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επίσκεψη του προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας
Επίσκεψη του προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Επίσκεψη του προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Με τον πρόεδρο της Πγκόσμις Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ασκληπιός» συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενόψει της διεξαγωγής του «8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος Θεσσαλών» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15, 16, 17 Ιουλίου στην .

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Γιώργος Βόμπρας, μαζί με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ηλία Κουτσερή, συναντήθηκαν με τον Αριστοτέλη Μπασδάνη, αφού το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί έναν από τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, μαζί με την Θεσσαλίας, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και το πρακτορείο Les Hirondelles.

Ο κ. Μπασδάνης, συνεχάρη τον κ. Βόμπρα και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου για την πρωτοβουλία τους, αλλά και όλες τους τις προσπάθειες ανάδειξης της Θεσσαλίας και προβολής της πολιτιστικής της κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, εξάλλου, θέμα του Συνεδρίου είναι η «Παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά στα χρόνια της Παγκοσμιος», με εξέταση παράλληλα του ζητήματος του «Ρόλου των ομοσπονδιών στη διατήρηση της πολιτιστικής ς».

Στην συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές μορφές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην περιοχή, όπως ο Ρήγας Φεραίος και οι ευεργέτες που με την πολύτιμη συνεισφορά τους συνέβαλαν στην πολιτιστική, πολιτισμική, οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας με τον κ. Μπασδάνη να τονίζει ότι θα πρέπει να αναδειχθεί ο σπουδαίος τους ρόλος παγκοσμίως.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην στις 15, 16 και 17 Ιουλίου στο ξενοδοχείο “Aglaida Hotel & Apartments” και σε αυτό αναμένεται να παρευρεθούν μέλη της Συνομοσπονδίας από , Καναδά, Αμερική, Αυστραλία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδίδονται με live streaming από το http://www.europolitis.eu.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση