Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επίσκεψη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Βόλο
Επίσκεψη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Βόλο

Επίσκεψη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Βόλο

Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών της πόλης εδώ και λίγο καιρό σχηματίστηκε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας. Στόχος της παρέμβασής της είναι η συνεισφορά σε δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, τόσο στο επίπεδο της αντιμετώπισης άμεσων πιεστικών αναγκών, όσο και στο σχεδιασμό και στην προώθηση επιλογών και δομών οι οποίες προσπαθούν να αναμετρηθούν με την επίλυση αυτών των ζητημάτων σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Αφορμή για τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας στάθηκε η επιθυμία των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτήν, να συνδράμουν στην άμεση αντιμετώπιση των αναγκών για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων που βρέθηκαν πρόσφατα για λίγες ημέρες στο νομό , στο χώρο κοντά στον Αλμυρό. Μέλη της Πρωτοβουλίας βρέθηκαν εκεί, μοιράζοντας στους πρόσφυγες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συγκεντρώσει.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Απριλίου ομάδα μελών της επισκέφθηκε το χώρο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων ΜΟΖΑ στην πόλη του Βόλου, διαπιστώνοντας ότι βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο οι που περιλαμβάνονται εκεί, όπως διαμορφώθηκαν από τα τεχνικά συνεργεία του Στρατού.

Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται 203 Σύροι πρόσφυγες. Πέρα από το θέμα της στέγασης και της σίτισής τους η διαβίωσή τους με αξιοπρεπείς όρους και η ένταξη τους στη ζωή της πόλης προϋποθέτουν τόσο την κρατική μέριμνα, όσο και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σκοπεύει, σε συντονισμό με παρόμοιου χαρακτήρα κινήσεις πολιτών και τους μαζικούς φορείς της πόλης, να συμβάλει στις πολύμορφες δράσεις που απαιτούνται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνανθρώπων που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου … - https://t.co/aFONXTzotE -

  • Αγωνιστικές δράσεις του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/0EAbX4oKpc -

  • Σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων και Νέων Κ-16… - https://t.co/FFxWaOs3nJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση