Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επίσκεψη της αντιδημάρχου Παιδείας & Πολιτισμού στο Le Mans
Επίσκεψη της αντιδημάρχου Παιδείας & Πολιτισμού στο Le Mans

Επίσκεψη της αντιδημάρχου Παιδείας & Πολιτισμού στο Le Mans

 

 

 

Την αδελφοποιημένη πόλη με το Βόλο, στο  Le Mans της Γαλλίας, επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια του τριημέρου  27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2015 η αντιδήμαρχος Παιδείας  και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή μετά  από πρόσκληση του δημάρχου της γαλλικής πόλης  Jean – Claude Boulard.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διοργάνωση και φέτος της τοπικής εορταστικής αγοράς, στην οποία μετέχουν εκτός των τοπικών παραγωγών και εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων με το Le mans πόλεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πόλεις Βόλο – Ροστώβ – ΛεΜαν που είναι και οι τρεις μεταξύ τους αδελφοποιημένες.

Στην υπαίθρια προβάλλονται κυρίως τοπικά δημιουργώντας μια πλούσια γευστική και αισθητική εικόνα. Το περίπτερο του Βόλου και φέτος είχε επιμεληθεί η άοκνη υποστηρίκτρια της γενέτειρας γης, η βολιώτισσα κάτοικος του LeMans, Ανθούλα Ελευθερίου- Delehaye που διατηρεί ζωντανή τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, Βόλου και Le Mans, μεταδίδοντας εκατέρωθεν πολιτισμό, ιστορία και συναδέλφωση.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της στη γαλλική πόλη η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή είχε συναντήσεις με τον υπουργό Γεωργίας Stephan LeFoll, τη βολιώτισσα βουλευτή και πρόεδρο της ομάδας φιλίας Γαλλίας-Ελλάδας του Γαλλικού Κοινοβουλίου Μαριέττα Καραμανλή, τη βουλευτή Francoise Dubois, τον δήμαρχο της πόλης του Le mans καθώς και με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της πόλης του Ροστώβ Michail Rebro.

Όλες οι συναντήσεις αποδείχθηκαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές καθώς δόθηκε η ευκαιρία να τεθούν και να συζητηθούν θέματα που αφορούν και στις τρεις αδελφoποιημένες πόλεις όπως η , η , η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Κυρίως όμως η κα. Τοκαλή είχε τη δυνατότητα προώθησης και ανάδειξης της υποψηφιότητας της πόλης του Βόλου για την κατάκτηση του τίτλου « της Ευρώπης 2021»  αποσπώντας επιστολές στήριξης και συνεργασίας.

Επιπλέον  αποδέχθηκε πρόσκληση του εκπροσώπου της πόλης του Ροστώβ για από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων, με στόχο την υποστήριξη του Βόλου για την ανάδειξή του ως της Ευρώπης 2021 καθώς και τον εορτασμό των 60 χρόνων αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

"Αλιεύοντας" την είδηση