Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επίσκεψη Παπανάτσιου στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας 
Επίσκεψη Παπανάτσιου στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας 

Επίσκεψη Παπανάτσιου στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας 

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας πραγματοποίησε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα όπου  συζητήσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά προκειμένου να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό, το πάγιο αίτημά τους για ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά και τη δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας του νομού ώστε να τελειώσουν οριστικά τα προβλήματα στις μεταφορές των ασθενών.

Η πρώην υπουργός τόνισε στους εργαζομένους πως «ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Αλέξης έχει δεσμευτεί ότι με την  προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης ημέρα θα υπάρξει η ένταξη στην ασφαλιστική κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ΕΚΑΒ. Ακόμα έχουμε δεσμευτεί για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.»

Η κα Παπανάτσιου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εργαζομένους για τη φιλοξενία και τη πολύ χρήσιμη συζήτηση που είχαν.

Για το ενεργειακό: Ανίκανη και επικίνδυνη η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Η κυβερνητική τακτική «αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης», αποδεικνύεται ολοένα και πιο ληστρική απέναντι στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η εποποιΐα των λανθασμένων χειρισμών δυστυχώς δεν έχει τέλος.

Πρώτα απ' όλα οι «άριστοι» κατάφεραν με την ιδιωτικοποίηση της και με την άρνησή τους να ζητήσουν την αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, όπως ζήτησαν οι χώρες της Ιβηρικής, να εκτοξεύσουν την τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα.

Παράλληλα με την άρνησή τους να επιβάλλουν πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, να μειώσουν το ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον στα όπως πολλαπλώς έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουν στραγγίσει οικονομικά τον ελληνικό λαό.

Το «» των υψηλών επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα στην πραγματικότητα είναι τα ψίχουλα που περισσεύουν από το «» των υπερκερδών που κατευθύνονται προς τα καρτέλ της ενέργεια.

Πριν λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε τις ανερυθρίαστες ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργών για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ κρατά παγωμένο 3 χρόνια το πρόγραμμα «» για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων, το οποίο παρέλαβε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ, με προοπτική αύξησης και ήδη ενταγμένα πιλοτικά έργα προς δημοπράτηση. Χωρίς ντροπή εξήγγειλαν ότι το Πρόγραμμα θα προκηρυχθεί στις 12/9/2022, μετά από 3 ολόκληρα χρόνια (!) και άρα δεν θα υλοποιηθεί άμεσα, παρότι υπάρχουν και διαθέσιμοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα κατά την προσφιλή τους τακτική ρίχνουν το γάντι στους εξαθλιωμένους οικονομικά εργαζόμενους και στις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες απειλώντας με αν δεν μειώσουν την .

Η ληστρική αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης συνεχίζεται με την ολοκλήρωση της πώλησης του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, τη στιγμή που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες συζητούν για επανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια, όπως άλλωστε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στην ενεργειακή πολιτική αποδεικνύεται καθημερινά η ανεπάρκεια, η αναξιοπιστία και η επικινδυνότητα της σημερινής κυβέρνησης, με τα νοικοκυριά και την οικονομία της χώρας να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες. Μόνη διέξοδος η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση