Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επίσκεψη Μιχ. Μιτζικού στο “Αχιλλοπούλειο”
Επίσκεψη Μιχ.  Μιτζικού στο “Αχιλλοπούλειο”

Επίσκεψη Μιχ. Μιτζικού στο “Αχιλλοπούλειο”

Ενημερώθηκε πό διοίκηση κι εργαζόμενους και στηρίζει το  οσοκομείο

Την ανάγκη εκπόνησης και σύνταξης μιας σοβαρής επιδημιολογικής μελέτης που θα καταγράψει τα ποσοστά καρκίνου σε κατοίκους της περιοχής ζήτησε ο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «ΔΥΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ κατά την συνάντησή του με τον διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Ματθ. Δραμητινό.

Ο κ. Μιτζικός πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία το Νοσοκομείο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και το , προκειμένου να συνταχθεί μια σοβαρή επιδημιολογική μελέτη που θα καταγράψει το φαινόμενο των αυξημένων κρουσμάτων του καρκίνου.

Μάλιστα , όπως σημείωσε,  το Π.Θ. μπορεί να συλλέξει στατιστικά στοιχεία  και να τα συγκρίνει ώστε  στη συνέχεια  να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της επάρατου.

Ο  επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ έθεσε στον διοικητή του «Αχιλλοπουλείου» και την ανάγκη ανακατανομής των κονδυλίων  ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του ιδρύματος  και ο κ. Δραμητινός δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει το θέμα στο νέο προϋπολογισμό.

Επίσης ο κ. Μιτζικός είπε ότι θα πρέπει η διοίκηση του Νοσοκομείου  να  πιέσει το αρμόδιο υπουργείο ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις μονίμων ιατρών που θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους συναδέλφους τους να κάνουν δίπλα τους την ειδικότητά τους.

Τέλος κάλεσε τον κ. Δραμητινό να ασκήσει πιέσεις  προκειμένου να τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο , που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του ιατρικού κόσμου.

Με τον Σύλλογο Εργαζομένων

mitzikos-agnv

Ο κ. Μιτζικός συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο», οι οποίοι του έθεσαν επίσης το θέμα της ανισοκατανομής κονδυλίων  που υφίσταται μεταξύ των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Ο  επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει δίκαιη ανακατανομή πόρων σε σχέση με τις κλίνες, το προσωπικό και τις ανάγκες κάθε Νοσοκομείου, ενώ για το «Αχιλλοπούλειο» τόνισε ότι  εφημερεύει 365 ημέρες /χρόνο εξυπηρετώντας  ανάγκες ενός ολόκληρου Νομού.

Τέλος  δήλωσε σύμφωνος και στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για την μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού , τονίζοντας ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες με τους επικουρικούς γιατρούς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση