Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επίσκεψη Μιχ. Μιτζικού στο “Αχιλλοπούλειο”
Επίσκεψη Μιχ.  Μιτζικού στο “Αχιλλοπούλειο”

Επίσκεψη Μιχ. Μιτζικού στο “Αχιλλοπούλειο”

Ενημερώθηκε από διοίκηση και εργαζόμενους και στηρίζει το  Νοσοκομείο

Την ανάγκη εκπόνησης και ς μιας σοβαρής επιδημιος μελέτης που θα καταγράψει τα ποσοστά καρκίνου σε κατοίκους της περιοχής ζήτησε ο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «ΔΥΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της Μιχ. Μιτζικός κατά την συνάντησή του με τον διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» Ματθ. Δραμητινό.

Ο κ. Μιτζικός πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία το Νοσοκομείο, σε με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , προκειμένου να συνταχθεί μια σοβαρή επιδημιο μελέτη που θα καταγράψει το φαινόμενο των αυξημένων κρουσμάτων του καρκίνου.

Μάλιστα , όπως σημείωσε,  το Π.Θ. μπορεί να συλλέξει στατιστικά στοιχεία  και να τα συγκρίνει ώστε  στη συνέχεια  να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της επάρατου.

Ο  επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της έθεσε στον διοικητή του «Αχιλλοπουλείου» και την ανάγκη ανακατανομής των κονδυλίων  ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του ιδρύματος  και ο κ. δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει το θέμα στο νέο προϋπολογισμό.

Επίσης ο κ. Μιτζικός είπε ότι θα πρέπει η διοίκηση του Νοσοκομείου  να  πιέσει το αρμόδιο υπουργείο ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις μονίμων ιατρών που θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους συναδέλφους τους να κάνουν δίπλα τους την ειδικότητά τους.

Τέλος κάλεσε τον κ. Δραμητινό να ασκήσει πιέσεις  προκειμένου να τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο μαγνητικός τομογράφος, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του ιατρικού κόσμου.

Με τον Σύλλογο Εργαζομένων

mitzikos-agnv

Ο κ. Μιτζικός συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο», οι οποίοι του έθεσαν επίσης το θέμα της ανισοκατανομής κονδυλίων  που υφίσταται μεταξύ των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Ο  επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει δίκαιη ανακατανομή πόρων σε σχέση με τις κλίνες, το προσωπικό και τις ανάγκες κάθε Νοσοκομείου, ενώ για το «Αχιλλοπούλειο» τόνισε ότι  εφημερεύει 365 ημέρες /χρόνο εξυπηρετώντας  ανάγκες ενός ολόκληρου Νομού.

Τέλος  δήλωσε σύμφωνος και στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για την προκήρυξη μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού , τονίζοντας ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες με τους επικουρικούς γιατρούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση