Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στους πρόσφυγες στο Αερινό
Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στους πρόσφυγες στο Αερινό

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στους πρόσφυγες στο Αερινό

Eπίσκεψη στις προσωρινές εγκαταστάσεις προσφύγων – μεταναστών στο Αερινό πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 22 Μάρτη 2016, το πρωί, ο βουλευτής Μαγνησίας του Κώστας Στεργίου και το μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λούμας.

Συζήτησαν επί 2 ώρες περίπου με τους πρόσφυγες μεταφέροντας την αμέριστη συμπαράσταση του καθώς και την της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και αφουγκράστηκαν τις θέσεις, αγωνίες, προβλήματα τους.

Επίσης τόνισαν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε., των ΗΠΑ και , τόσο για το ξεριζωμό από τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου όσο και για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας και την περιπέτεια που βιώνουν.

Από την επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές ανησυχίες του ΚΚΕ και των στελεχών του στην τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση ότι ο χώρος στο Αερινό είναι τελείως ακατάλληλος για τη διαβίωση ανθρώπων και μικρών παιδιών. Ακόμη κι αν πρόκειται για παραμονή λίγων ημερών, πολύ περισσότερο αν ισχύουν πληροφορίες ότι μάλλον πρόκειται για χώρο παραμονής πολύ μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος.

Όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν γίνονται από το προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης, άλλους εργαζόμενους και φορείς και παρά την ένταση της αλληλεγγύης που δείχνει ο λαός της περιοχής, όλα αυτά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις πολλές και μεγάλες ανεπάρκειες του χώρου στο Αερινό για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, σίτισης, περίθαλψης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση