Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στους πρόσφυγες στο Αερινό
Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στους πρόσφυγες στο Αερινό

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στους πρόσφυγες στο Αερινό

Eπίσκεψη στις προσωρινές εγκαταστάσεις προσφύγων – μεταναστών στο πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 22 Μάρτη 2016, το πρωί, ο βουλευτής Μαγνησίας του Κώστας Στεργίου και το μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λούμας.

Συζήτησαν επί 2 ώρες περίπου με τους μεταφέροντας την αμέριστη συμπαράσταση του καθώς και την της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και αφουγκράστηκαν τις θέσεις, αγωνίες, προβλήματα τους.

Επίσης τόνισαν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε., των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, τόσο για το ξεριζωμό από τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου όσο και για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας και την περιπέτεια που βιώνουν.

Από την επίσκεψη επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές ανησυχίες του και των στελεχών του στην τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση ότι ο χώρος στο Αερινό είναι τελείως ακατάλληλος για τη διαβίωση ανθρώπων και μικρών παιδιών. Ακόμη κι αν πρόκειται για παραμονή λίγων ημερών, πολύ περισσότερο αν ισχύουν πληροφορίες ότι μάλλον πρόκειται για χώρο παραμονής πολύ μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος.

Όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν γίνονται από το προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης, άλλους εργαζόμενους και φορείς και παρά την ένταση της αλληλεγγύης που δείχνει ο λαός της περιοχής, όλα αυτά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις πολλές ελλείψεις και μεγάλες ανεπάρκειες του χώρου στο Αερινό για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, σίτισης, περίθαλψης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση