Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου σε δημόσιες γεωτεχνικές υπηρεσίες
Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου σε δημόσιες γεωτεχνικές υπηρεσίες

Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου σε δημόσιες γεωτεχνικές υπηρεσίες

Επίσκεψη πργμτοποίησε τη Παρασκευή 17-7-2021 η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κ. Παπανάτσιου σε δημόσιες υπηρεσίες γεωτεχνικού ενδιαφέροντος.

Η βουλευτής επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΠΕ Μαγνησίας όπου ενημερώθηκε από την διευθύντρια Μ. Γαρέφη για την εξέλιξη των ελέγχων και των πληρωμών πραγματοποιεί ο ΕΠΕ και τα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία τους.

Στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας η κ. Παπανάτσιου συναντήθηκε με τον διευθυντή Λ. Τσινταράκη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα πολλαπλά αντικείμενα της υπηρεσίας , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, ενώ συζητήθηκαν και προτάσεις για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στη συνέχεια η κ. Παπανάτσιου επισκέφθηκε το Δασαρχείο Βόλου όπου συναντήθηκε με τη δασάρχη  Ε.  Δημητρακοπούλου και τη Δ/νση Δασών όπου συναντήθηκε με τον δ/ντη  Π. Πινακά, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους δασικούς χάρτες και για τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί ή προτείνονται από την υπηρεσία για την αντιμετώπισή τους.

Σε όλες τις υπηρεσίες που επισκέφθηκε η βουλευτής είναι εμφανές το σημαντικό πρόβλημα της υποστελέχωσής τους, που οδηγεί σε δυσκολία εξυπηρέτησης των πολιτών και καθυστέρηση δπεραίωσης των εργασιών και των υποχρεώσεων.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους υπαλλήλους για τις πολύ κατατοπιστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις που είχαν και δήλωσε ότι ο δημόσιος τομέας έχει σοβαρά πληγεί από την οικονομική κρίση και τη μείωση των προσλήψεων σε αυτόν κάτι που πρέπει άμεσα να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ενώ είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν και νέες διαδικασίες με τη βοήθεια της τεχνολογίας ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Κ. Παπανάτσιου: Να ληφθούν άμεσα μέτρα συγκράτησης των τιμών και αποφυγής

μετακύλισης της αύξησης στους καταναλωτές και τους παραγωγικούς κλάδους 

Το φλέγον θέμα των αυξήσεων των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και στην ενέργεια και την άμεση ανάγκη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή τους ώστε να σταματήσει η μετακύλιση των αυξήσεων στον τελικό καταναλωτή, φέρνουν με επίκαιρη επερώτηση τους στη Βουλή οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών ανάμεσά τους και η βουλευτής Μαγνησίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών   Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί έντονα το τελευταίο διάστημα. Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ύφεση στην για το 2020 άγγιξε το 8,2%. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη για το 2020. Το ιδιωτικό χρέος διογκώθηκε και το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του εκτινάχθηκε.

Επιπρόσθετα, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήσεις σε μια σειρά προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτές αφορούν πρώτες ύλες (σιτηρά, μέταλλο, αλουμίνιο κ.ά.), την τιμή του πετρελαίου και κατ' επέκταση τις μεταφορές, αλλά και το ύψος των ναύλων. Οι αυξήσεις αυτές έχουν επηρεάσει τις τιμές σε μια σειρά προϊόντων εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις στον πρωτογενή τομέα και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους κάνουν αναλυτική αναφορά στις αυξήσεις των τιμών και επισημαίνουν ότι η αύξηση του κόστους διαβίωσης οδηγεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στο περιθώριο και την εξαθλίωση, τη στιγμή που πάνω από τους μισούς συμ μας δηλώνουν «οικονομικά ευάλωτοι».

Όσον αφορά τη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι η παρουσίασε την υψηλότερη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά την πρώτη ημέρα του Ιουλίου και τονίζουν ότι η αγορά ενέργειας δεν μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα εις βάρος των καταναλωτών οι οποίοι σε ποσοστό 63,6% δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό τους.

Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα οι βουλευτές αναφέρουν ότι απαιτούνται ενέργειες προκειμένου να μην καταρρεύσει πλήρως, καθώς αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης, τόσο για την οικονομία, το και τις εξαγωγές, όσο για την απασχόληση και την επιβίωση στις αγροτικές περιοχές και την προστασία του περιβάλλοντος

Παρά το γεγονός ότι οι αυξήσεις των τιμών αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την πολύχρονη κρίση που προηγήθηκε και την  κοινωνική ανισότητα, απαιτούν την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης με μακρόπνοο σχεδιασμό και στρατηγική προκειμένου να μην περιθωριοποιηθεί -με αμετάκλητο πλέον τρόπο- μια μεγάλη και δυναμική μερίδα της κοινωνίας μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση