Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Επίσκεψη Μπέου στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
Επίσκεψη Μπέου στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Επίσκεψη Μπέου στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

 

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στην περιοχή του Φυτόκου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος μετά την που είχε πως οι μαθητές είχαν προβεί σε κατάληψη και από τα μαθήματα τους διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου και κυρίως για τα νερά που στάζουν στις αίθουσες από την οροφή.

Ο κ. Μπέος συνομίλησε με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νίκο Μπαλαμώτη καθώς και με τον Διευθυντή του ΣΕΚ κ. Ιωάννη Μπερέτα και ενημερώθηκε για τα κτιριακά προβλήματα με κυριότερα τα παράθυρα από τα οποία εισέρχονται νερά, την ταράτσα που χρειάζεται μόνωση, καθώς σε δύο αίθουσες εργαστηρίων στάζουν νερά, αλλά και το γεγονός πως το κτίριο δεν έχει βαφτεί ποτέ.

Όπως ενημέρωσε τους διευθυντές ο Δήμαρχος ήδη οι τεχνικές έχουν προχωρήσει σε καταγραφή των προβλημάτων σε όλα τα σχολικά κτίρια και από 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι επισκευές. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως σε πρώτη φάση θα επισκευαστούν τα σχολικά κτίρια όπου στεγάζονται και Δημοτικά, θα ακολουθήσουν τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και στην συνέχεια Γενικά Λύκεια και Γυμνάσια.

“Είναι δραματική η κατάσταση που επικρατεί ωστόσο η Δημοτική Αρχή θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλα τα σχολικά κτίρια”, τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος ωστόσο ζήτησε την κατανόηση διευθυντών και αναφορικά με τον χρόνο επισκευής καθώς όπως επισήμανε πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο εργασιών που δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος ζήτησε από τους καθηγητές να μεταφέρουν στους μαθητές, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από το σχολείο τους, πως δεν είναι λύση η κατάληψη καθώς κάνουν κακό στους ίδιους χάνοντας διδακτικές ώρες τονίζοντας πως “μόλις το επιτρέψει ο , καθώς οι εργασίες δεν μπορούν να γίνουν με , οι θα προβούν σε υδρομόνοση της ταράτσας”.

Από την πλευρά τους οι δύο διευθυντές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση του ενώ πρέπει να τονιστεί πως το σχολικό συγκρότημα θα επισκεφθούν την Πέμπτη η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή καθώς και ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σταυρίδης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση